Semintele de mac sunt cultivate de peste 3000 de ani pentru scopuri medicale.
Era folosit ca antiinflamator, ca digestiv, pentru protejarea inimii si pentru ajutarea somnului.
Este bogat in acizi grasi, vitamine (A, B, C si K) si minerale (zinc, calciu, magneziu, cupru, mangan si iod).
Beneficiile macului:
tonifica organismul
este un antioxidant
ajuta digestia
elimina constipatia
are efecte antiinflamatoare
scade colesterolul
protejeaza sistemul cardiovascular
intareste sistemul imunitar
este un antitusiv
stimuleaza memoria.
Faina de mac este extrem de bogat in calciu. Calciul este un mineral esential pentru sistemul osos, intervenind in formarea oaselor si confera duritatea lor.
Este recomandat in menopauza, in sarcina si celor care alapteaza.
Ingrediente:
faina obtinuta 100% prin macinarea la rece a semintelor de mac.
Mod de folosire:
Se poate utiliza in produse de panificatie si de cofetarie sau se poate adauga in iaurt, sosuri sau salate.
Valori nutritionale/100gr:
energie 313kcal
proteine 31gr
lipide 12gr
glucide 16gr.
Prezentare: 500 gr.
COMPOZITIE PRODUS
Ingrediente Cantitate
Papaver somniferum 500.00 gr