Mod de preparare:
Ca adaos in sosuri, supe, ciorbe, mancaruri, creme desert, imbunatatindu-le gustul si valoare nutritiva. Dejunul Kollath - Profesorul Kollath a descoperit metoda de a face graul digerabil fara fierbere. Astfel faina devine asimilabila in intregime, iar prin adaugarea de fructe, se imbunatateste gustul si creste mult valoarea alimentara a dejunului. Preparare: Ingrediente pentru o portie obisnuita: 30-40g faina de grau, 2 linguri zeama de lamaie, 20 grame fructe uscate, 100g mere rase, sau orice alte fructe de sezon; 1 lingura de migdale, alune sau nuci pisate.
Se pune faina de grau intr-un vas si se adauga 5 linguri de apa. Se omogenizeaza si se lasa la temperatura camerei. Separat se pun fructele taiate la inmuiat. Dupa 6-8 ore continutul celor doua vase se amesteca, folosind si apa de la fructele uscate. Se adauga zeama de lamaie, merele rase, apoi se pudreaza cu fructe uscate.
Se poate adauga dupa dorinta fie frisca proaspata fie o lingura de miere.