Faina din seminte de in fin macinate, Denes-Natura.
Semintele de in sunt o importanta sursa de acizi grasi omega 3, proteine, fibre dietetice (solubile si insolubile), vitamine (complexul B), minerale (de magneziu si mangan) si fitochimicale (inclusiv antioxidanti puternici precum lignanii). Conform cercetarilor efectuate, semintele de in pot scadea nivelul colesterolului din sange si pot regla nivelul de zahar din sange, pot sustine lupta impotriva cancerului (in mod special a cancerului de colon si al celui de san) si pot incetinii pierderea osoasa, pot sustine curele de slabire prin senzatia de satietate care se instaleaza mai rapid si este mentinuta o durata mai lunga de timp, pot ameliora constipatia si pot regla tranzitul intestinal, pot reduce inflamatia si pot permite functionarea mai buna a sistemului imunitar.
Totusi, daca nu sunt inmuiate sau macinate, exista riscul sa treaca prin organism fara sa fie digerate.
Valori nutritionale | UM | /100 g |
Energie | kJ | 1680 |
kcal | 444 | |
Proteine | g | 22.3 |
Carbohidrati | g | 7,7 |
zaharuri | g | 7,7 |
Lipide | g | 36,5 |
acizi grasi saturati | g | 7,2 |
Sare | g | 0,15 |
Recomandari: se poate adauga in supe, in mancaruri gatite, in salate sau in produse de panificatie.
Pentru tratarea constipatiei se recomanda in cazul adultilor consumarea a 1-2 linguri de faina din seminte de in zilnic, adaugata in supa sau in iaurt.