Fructoza „Naturganik” Biorganik, produs destinat folosirii curente ca indulcitor, avand o putere de indulcire de 1,5-2 ori mai mare decat a zaharului.
Larg raspandita in natura, in mod particular in sucurile fructelor si in miere, fructoza este din punct de vedere biologic la fel de importanta precum glucoza. Ambele sunt asimilate de organism insa fructoza are un indice glicemic mult mai mic, deci nivelul zaharului din sange creste mult mai lent in urma consumului de fructoza.
Ingrediente: fructoza.
Alergeni: produs intr-o intreprindere ce proceseaza si soia, gluten, telina si seminte oleaginoase.
Valori nutritionale | UM | /100g |
Energie | kJ | 1700 |
kcal | 400 | |
Proteine | g | 0 |
Carbohidrati | g | 100 |
zaharuri | g | 100 |
Lipide | g | 0 |
acizi grasi saturati | g | 0 |
Fibre | g | 0 |
Sare | g | <0,005 |
Recomandari: se foloseste 30-40% din cantitatea de zahar necesara pentru a obtine un gust dulce de aceeasi intensitate.
Atentie: fructoza poate fi consumata si de persoanele bolnave de diabet, insa nu mai mult de 30 g pe zi.
Tara de origine: Turcia.