Mierea poliflora de munte este un sortiment de miere deosebit si foarte apreciat. Aceasta este obtinuta de albine din nectarul si polenul florei spontane din zona de munte a Transilvaniei. Zonele de provenienta ale mierii poliflore de munte sunt dealurile inalte si muntii, zonele nepoluate aflate la altitudini mari, varfurile montane cu aer curat si proaspat, astfel ca mierea poliflora de munte este mierea cea mai curata.
Mierea poliflora de munte este cel mai complex sortiment de miere. In componenta sa are o varietate foarte mare de polenuri si tipuri de nectar.
Mierea poliflora de munte insumeaza proprietatile active ale mai multor plante si flori salbatice. Este o miere foarte bogata in vitamine si minerale, o combinatie complexa de microelemente si nutrienti, cu zaharuri naturale care sunt usor asimilate de organism. Are un gust placut, o aroma complexa caracteristica florei salbatice extrem de diversificate, un miros placut specific si o culoare mai inchisa.
Mierea poliflora de munte este recunoscuta pentru calitatile sale deosebite in tratamentul si in prevenirea infectiilor respiratorii, avand proprietati expectorante, emoliente si antibacteriene.
Mierea poliflora de munte contribuie la intarirea sistemului imunitar si are efecte pozitive si in tratarea anemiei.
Stimuleaza pofta de mancare, contribuie la o digestie corecta si are efecte benefice asupra ficatului.
Reduce oboseala fizica si mentala si sustine functionarea normala a sistemului nervos.