Mierea de salcam are actiune diuretica, calmanta, este indicata in alimentatia sugarului si in afectiunile hepatice datorita continutului bogat in fructoza si este usor laxativa.
Atentie!: Mierea de salcam nu cristalizeaza si are culoare ce variaza de la galben deschis pina la incolora Miere de albine Mierea naturala de albine are actiuni terapeutice remarcabile in tratarea afectiunilor gastro- intestinale, cardiovasculare, ale cailor respiratorii, afectiuni renale si hepatice, afectiuni ale colonului si constipatie. Mierea este cel mai rapid si puternic energizant natural cunoscut.
Contine vitamine: B1, B2, B3, B5, B12, C, A si D; saruri minerale: K, P, Mg, Na, Cl, Cu, Zn, Fe, S, Si ; aminoacizi; proteine; betacaroten si enzime, intr-o combinatie optima pentru organism. 100g de miere, echivalentul a 315 calorii, contin: 15% apa, 0,4-0,8% proteine, 81,3% zaharoza, 3,01% vitamine, 0,2% minerale si substante antibacteriale.
Compozitia sa face ca mierea de albine sa fie asimilata de organism in proportie de 99% si sa nu uzeze ficatul, asa cum se intampla in cazul consumului de zahar.
Datorita continutului bogat in glucide mierea naturala cristalizeaza in timp. Exceptie face mierea de salcam, care contine o cantitate mai mare de fructoza, fapt pentru care nu cristalizeaza.