Amestec de fainuri fara gluten din gama „Glutenix” Hunorganic, pentru paine cu seminte.
In zilele noastre, consumarea alimentelor rezultate in urma „modernizarilor” proceselor industriale creeaza probleme pentru din ce in ce mai multi oameni. Pentru aceste persoane au fost creeate amestecurile de fainuri pentru copt „Glutenix”, recomandate in primul rand in cazurile de intoleranta la gluten, dar si celor care urmeaza un regim alimentar normal, insa ar dori sa-si elibereze organismul de substante alergenice. Cu fainurile Glutenix se pot prepara la domiciliu produse de panificatie si paine fara gluten.
Ingrediente/100 g: amidon de grau fara gluten, seminte in (12 g), susan (8 g), seminte dovleac (5 g), seminte floarea-soarelui (5 g), dextroza, faina de orez, fibre de cartofi, fibre de mere, stabilizator – guma guar, fibre de grau fara gluten, agent de afanare bicarbonat de sodiu, antioxidanti – acid ascorbic.
Retete: pentru o paine de 900 g sunt necesare: 500 g amestec de faina pentru copt, 50 g drojdie proaspata, 470 ml apa calduta si 12 g sare.
La masina pentru paine sa selecteaza un program rapid (aprox 1.5 ore), iar pentru un cuptor traditional se coace aluatul (realizat din ingredientele de mai sus, amestecate timp de 2-3 minute cu mixerul manual pana isi dubleaza volumul) timp de 40-45 minute, la 200 grade C.