Nucile Macadamia sunt cea mai sanatoasa specie de nuci din lume, pentru ca au cel mai mare continut de grasimi mononesaturate benefice. In plus, contin aproximativ 22% acid palmitoleic omega-7. De asemenea consumul de nuci macadamia aduc o sursa importanta de proteine, calciu, potasiu, fosfor, seleniu, fier, vitamina B si fibre. Nu au colesterol si continutul de sodiu este redus.
Originari din Australia, arbustii de Macadamia au fost plantati pentru prima data in scop comercial in Hawaii. Alti exportatori importanti de nuci Macadamia din lume sunt Africa de Sud, America Centrala si Australia. Pretul ridicat al nucilor de Macadamia, dar si al uleiului ce se extrage din aceste fructe lemnoase poate fi explicat prin faptul ca un arbore de acest gen rodeste abia dupa cinci ani de cand este plantat. Apoi, abia dupa ce trec zece ani se poate obtine o productie optima.
Un alt motiv pentru care nucile Macadamia sunt atat de scumpe este acela ca ele nu pot fi decojite decat cu ajutorul unor dispozitive automatizate. Acest lucru este cauzat de faptul ca nucile de Macadamia au o coaja deosebit de tare, care nu poate fi sparta altfel. In trecut, aborigenii se foloseau de pietre foarte mari pentru a strivi coaja tare de nuci macadamia.
In urma analizelor s-a descoperit ca 100 de grame de nuci Macadamia contin 7,9 grame de carbohidrati, 74 g de grasimi (dintre care saturate 10 grame, monosaturate 60 de grame si polinesaturate 4 grame), 9,2 grame de proteine, 4 miligrame de vitamina E, 64 de miligrame de calciu, 2 miligrame de fier si 241 mg de fosfor. In urma acestor studii, cercetatorii din SUA afirma ca administrarea unui pumn de nuci Macadamia in fiecare zi intarzie sau chiar elimina aparitia bolilor de inima, micsorand totodata riscul ingrosarii arterelor.
Ingrediente: nuci de Macadamia naturale, intregi.
Detalii Nuci macadamia, 125g
Cantitate 125 g
Certificat Produs conventional