Otetul de Kombucha poate fi considerat un adevarat elixir al unei vieti sanatoase.
Produsul este obtinut prin fermentatia naturala, pe un substrat alcatuit dintr-o multitudine de plante cu un continut bogat in principii active.
Prezinta un gust delicat, bogat si intens, un otet care se distinge printr-o complexitate de parfumuri si printr-o aroma deosebita.
Recomandat pentru salate, sosuri si alte preparate culinare; mai poate fi consumat si in dilutie cu apa si indulcit cu miere.
Otetul balsamic cu Kombucha trebuie pastrat intr-un loc uscat si racoros.
Compozitie: Otet Kombucha, portocale (Citrus sinensis), mandarine (Citrus reticulata), pomelo (Citrus maxima). Citricele contin principii active deosebit de valoroase: flavonoide, carotenoizi (licopen, beta - caroten), limonoide, vitamina C, K, etc.
Sunt o bogata sursa de fibre, protejeaza inima, scad glicemia, impiedica infectile respiratorii, cresc absorbtia fierului, hidrateaza.
Pectina din citrice (Qing Pi) a fost utilizata de mii de ani de medicina chineza; inhiba aglomerarea si migrarea celulelor tumorale.
Modificarea pectinei citrice se realizeaza termic si enzimatic (fermentatie) ce favorizeaza biotransformarea nutrientilor, cu eliberarea de principii nutritive si crearea de metaboliti cu functii multiple: cresterea senzatiei de satietate, reglarea tranzitului, refacerea florei intestinale, normalizarea presiunii intraluminale si a permeabilitatii mucoasei intestinale; imbunatateste metabolismul lipidelor prin reducerea absorbtiei acestora si normalizarea colesterolului, ajuta la mentinerea unei greutati normale, creste imunitatea; are efecte antioxidante; de detoxifiere si antiinflamatorii.
Administrare:
adulti: 2 linguri pe zi, cu 1-2 minute, inainte de mesele de pranz si seara, timp de 4-6 saptamani
copii: 2 lingurite /zi, cu 1-2 minute, inainte de mesele de pranz si seara, timp de 4-6 saptamani