Otetul de Kombucha poate fi considerat un adevarat elixir al unei vieti sanatoase.
Produsul este obtinut prin fermentatia naturala, pe un substrat alcatuit dintr-o multitudine de plante cu un continut bogat in principii active.
Prezinta un gust delicat, bogat si intens, un otet care se distinge printr-o complexitate de parfumuri si printr-o aroma deosebita.
Recomandat pentru salate, sosuri si alte preparate culinare; mai poate fi consumat si in dilutie cu apa si indulcit cu miere.
Otetul balsamic cu Kombucha trebuie pastrat intr-un loc uscat si racoros.
Compozitie: Otet kombucha, otet de mere, Merisor (Vaccinium vitis-idaea), Strugurii ursului (Arctostaphylos uva-ursi), Ghimbir (Zingiber officinalis).
Fructele de merisor contin principii active ce reduc dezvoltarea agentilor patogeni (impiedica adezivitatea la nivelul mucoasei urinare); sursa bogata de vitamine si minerale; datorita proprietatilor antioxidante si cresterii nivelului de HDL (colesterol ,,bun") reduce riscul bolibor cardiovasculare; acizii organici continuti scad depozitele de grasime si neutralizeaza radicalii liberi.
Strugurii ursului, specie protejata in Romania, bogata in arbutin, a fost utilizata traditional in vindecarea infectilor urinare joase fara efecte adverse.
Administrare:
adulti: 2 linguri pe zi, cu 1-2 minute, inainte de mesele de pranz si seara, timp de 4-6 saptamani
copii: 2 lingurite /zi, cu 1-2 minute, inainte de mesele de pranz si seara, timp de 4-6 saptamani