Otetul de Kombucha poate fi considerat un adevarat elixir al unei vieti sanatoase.
Produsul este obtinut prin fermentatia naturala, pe un substrat alcatuit dintr-o multitudine de plante cu un continut bogat in principii active.
Prezinta un gust delicat, bogat si intens, un otet care se distinge printr-o complexitate de parfumuri si printr-o aroma deosebita.
Recomandat pentru salate, sosuri si alte preparate culinare; mai poate fi consumat si in dilutie cu apa si indulcit cu miere.
Otetul balsamic cu Kombucha trebuie pastrat intr-un loc uscat si racoros.
Compozitie: Otet Kombucha, otet de mere, Lemongrass (Cymbopogon citratus), condimente (ghimbir, piper, busuioc, ardei iute).
Cultivata in Asia, Africa si Australia pentru virtutile culinare si medicinale are o subtila aroma de citric.
Prezinta proprietati antifungice (dermatophiti), antiparazitare (ascarizi), antioxidante (bogat in flavonoizi si polifenoli), antibacteriene, antiinflamatoare si de conservare; are efect repelent impotriva tantarilor si a altor insecte; prezinta efect anxiolitic fiind folosita si in aromaterapie (reduce anxietatea); scade colesterolul, lipidele si glicemia; favorizeaza buna functionare a pancreatului si sistemului hepatic eliminand rapid toxinele si reducand nivelul colesterolului.
Administrare:
adulti: 2 linguri pe zi, cu 1-2 minute, inainte de mesele de pranz si seara, timp de 4-6 saptamani
copii: 2 lingurite /zi, cu 1-2 minute, inainte de mesele de pranz si seara, timp de 4-6 saptamani