Otet de prune Ume cu frunze de shiso, Clearspring. Este un suc popular in Japonia, obtinut prin deshidratarea, sararea si murarea fructelor de Prunus mume (umeboshi). Desi sunt de multe ori mentionate ca prune, aceste fructe sunt mai mult inrudite cu caisele. Ele ofera un gust revigorant intepator si numeroase beneficii pentru sanatate.
Ingrediente: fructe de Prunus mume – 83 procente, sare de mare, frunze de shiso rosu (Perilla frutescens varietatea Crispa).
Perilla frutescens varietatea Crispa este o planta cultivata din familia mentei (Lamiaceae), cu soiuri avand frunzele de culoare rosu-violet sau verde, ambele putand fi folosite ca garnitura.
Mod de intrebuintare: acest condiment acrisor si picant da o aroma proaspata preparatelor. Se poate adauga in sosuri, salate, legume fierte sau diferite paste pentru sandvisuri.
Se utilizeaza ca inlocuitor pentru otet, insa, fiind sarat, trebuie redusa in mod corespunzator cantitatea de sare adaugata in reteta.
Produs in Japonia.