Tara de origine: Romania!
Mod de preparare:
Ovazul se spala si se pune la inmuiat in multa apa rece, timp de 6-8 ore. Se scurge si se pune la fiert la foc potrivit in amestec cu diferite legume.
Salata de ovaz:
Ingrediente: 150g ovaz, legume crude (varza, morcov, telina, rosii, ardei, ceapa. etc.) ulei, sare, zeama de lamaie, verdeata.
Ovazul preparat anterior se combina cu legumele crude, se adauga ulei, sare, condimente si zeama de lamaie. Se consuma separat de alte feluri de mancare.
Salata de ovaz cu fructe:
Ingrediente: 150g ovaz, fructe uscate (stafide, smochine, nuci, alune), coaja de lamaie rasa, fructe de sezon, miere sau zahar invertit.
Ovazul preparat anterior se combina cu fructe uscate, coaja de lamaie, fructe de sezon bine coapte taiate cubulete, miere sau zahar invertit. Se consuma separat de alte feluri de mancare.