QUINOA 200gr SOLARIS
Quinoa face parte din categoria superalimentelor, avand o valoare nutritiva deosebit de ridicata.
Poate fi utilizata pentru o larga varietate de mancaruri, modul de preparare fiind similar cu cel al orezului.
Ce contine?
· Bogata in vitamine B si E
· Are in compozitie mangan, fier, cupru, magneziu, fosfor, calciu
· Fibre solubile si insolubile
· Lizina
Cum actioneaza?
· Are un continut ridicat si complet de proteine, furnizeaza organismului energie
· Contine grasimi monosaturate, benefice inimii sistemului vascular
· Este un real ajutor in tratarea carentelor de calciu (mai ales in cazul persoanelor cu intoleranta la lactoza)
· Lizina este un aminoacid care ajuta la dezvoltarea si repararea tesuturilor din organism
· Contine fibre care contribuie la sanatatea sistemului digestiv si care previn aparitia autointoxicarii
· Benefica in cazuri de hipertensiune arteriala, datorita magneziului din compozitie
· Ajuta la mentinerea unei greutati corporale optime
SUGESTIE DE PREPARARE
BUDINCA DE QUINOA CU STAFIDE
Ingrediente: 750-800 ml lapte vegetal, 70-80 g zahar brut, 1 baton de scortisoara, coaja de lamaie (dupa gust), 150 g quinoa spalata in 3-4 ape, 500 ml apa, 50-60 g stafide (sau curmale, smochine etc.), 30 g de unt vegetal, vanilie dupa gust, scortisoara pentru decor, un praf de sare.
Spalam de cateva ori quinoa printr-o strecuratoare, pana apa ramane limpede.
Punem apoi in 500 ml de apa si fierbem pana se absoarbe toata apa. In alt vas punem laptele, sarea, zaharul, batonul de scortisoara si coaja de lamaie si dam la fiert. Cand incepe sa faca spuma, inchidem focul, scoatem batonul de scortisoara si punem deoparte.
Punem laptele fiert peste quinoa, dam din nou la fiert, adaugam stafidele (sau alte fructe), amestecam pana se ingroasa (5-7 min), cu grija pentru a nu se prinde de cratita.
Luam de pe foc, punem untul si amestecam pana se topeste, apoi adaugam vanilia.
Aranjam in forme si dam la rece. Putem orna cu miere si scortisoara.