Seminte de dovleac sunt bogate in vitamine si minerale, iar de aici deriva un mare numar de beneficii pentru organism. Se pot consuma crude (varianta cea mai buna pentru a beneficia de aportul complet de vitamine si minerale) sau prajite. In afara de vitamine si minerale, este important de evidentiat faptul ca Seminte de dovleac reprezinta o sursa importanta de proteine vegetale, motiv pentru care sunt recomandate mai ales in dieta persoanelor care tin post, a vegetarienilor si veganilor care nu isi pot extrage doza zilnica necesara de proteine din alimentele de origine animala.
Mai multe informatii:
Ambalare: Punga
Compozitie: seminte de dovleac*
*Acest produs nu contine si nu este alcatuit din organisme modificate genetic
Informatii nutritionale/100g:
Valoare energetica: 463kcal/1944kj Carbohidrati: 54g Proteine: 19g Grasimi: 19g din care grasimi saturate 4g Fibre: 0g Sodiu: 18mg Umiditate: max. 13%.
Administrare:
Pot fi folosite in salate, sosuri preparate la rece sau in ciorbe si tocanite si sunt o sursa foarte buna de vitamina E, un puternic antioxidant, care ajuta la mentinerea integritatii pielii prin protejarea acesteia de radicali liberi. Semintele de dovleac, bogate in grasimi sanatoase, trebuie insa consumate crude.
A se pastra in locuri racoroase, uscate, ferite de lumina si caldura solara.