De câtiva ani încoace, tarâtele de ovaz sunt laudate de toata lumea.Beneficiile sale asupra sanatatii si asupra siluetei nu mai trebuie sa fie demonstrate.Tarâtele de ovaz sunt un aliat de pret pentru silueta dumneavoastra.Tarâtele de ovaz sunt de mare ajutor pentru a te mentine în forma deoarece acestea «captureaza» grasimile si zaharurile si, deoarece organismul nostru nu le poate asimila, acestea traverseaza sistemul nostru digestiv si sunt eliminate în mod natural.Absorbând lipidele si glucidele acestea reduc astfel numarul de calorii ingerat.
Tarâtele de ovaz sunt ideale pentru micul dejun fierte (ca în englezescul porridge) sau amestecate cu iaurt fara grasimi sau brânza de vaci degresata.
Tarâte de ovaz pot fi de asemenea folosite pentru a face clatite sarate, blat pentru pizza, briose, prajituri, biscuiti si multe altele
Si pentru ca sunt singura sursa de carbohidrati în timpul fazei de atac a dietei Dukan si în zilele de regim bazate pe proteine pure, tarâtele de ovaz aduc un element în plus de varietate la dieta, ca sa evitati monotonia.
Tarâtele de ovaz ajuta la scaderea colesterolului
Proprietatile tarâtelelor de ovaz
Tarâtele de ovaz contin fibre solubile care reduc lipoproteinele cu densitate mica (LDL), altfel cunoscut sub numele de "colesterol rau". Fibrele solubile reduc absorbtia colesterolului în sânge. În comparatie cu fulgii de ovaz, tarâtele de ovaz au în medie cu 50% mai multe fibre si fibre solubile, ceea ce le face mult mai eficiente în procesul de slabire, dar si cel de detoxifiere al organismului.
Tarâtele de ovaz dau senzatia de satietate
Odata consumate, tarâtele de ovaz intra în tractul digestiv unde fibrele solubile absoab apa si formeaza o substanta ca un gel, dând rapid senzatia de satietate.
Tarâtele de ovaz absorb în medie de 25 de ori volumul lor în lichid. O lingura de tarâte de ovaz, de aproximativ 12 grame formeaza o minge de 300 de grame în stomac!
Senzatia de satietate si faptul ca nu iti mai este foame duce reducerea frustrarii în timp ce tii dieta
Tarâtele de ovaz încetinesc absorbtia de zahar si grasimi
Odata ingerat, bolul alimentar ( format din substanta asemanatoare gelului creat de tarâtele de ovaz si apa ) trece prin acidul gastric, bila, si, în final ajunge la sucurile pancreatice. În acest proces, bolul alimentar se transforma într-o crema si o transforma la nivel molecular la un amestec de acizi grasi, aminoacizi si glucoza. În acest fel se încetineste asimilarea zaharurilor si caloriilor eliminându-le din organism prin reducerea absorbtiei de grasimi alimentare, pastrând în acelasi timp nivelul de zaharuri din sânge la un nivel scazut si stabil.
Ingrediente: tarâte de ovaz
Valori nutritionale 100 g /1 portie=30g(3 linguri)
Energie: 1534 kJ 365 kcal /460 kJ 109 kcal;
Proteine : 17,4 g / 5,2 g;
Carbohidrati: 51,47 g/1,7 g
din care zaharuri : 15,4 g/0,51 g;
Grasimi: 7,4 g/4,22 g
din care zaharuri saturate: 1,69g/0,50 g
mono-nesaturate: 2,86 g/0,85 g
poli-nesaturate 2,86 g/0,85 g;
Fibre dietetice: 15,9 g/3,84 g
din care beta-glucani 5,46 g /2,88 g;
Sodiu : urme /urme
A se consuma de preferinta înainte de: vezi data inscriptionata pe ambalaj
Tara de provenienta: Austria
A se pastra la loc uscat si racoros