Mod de preparare:
Ca adaos in sosuri, supe, ciorbe, mancaruri, creme desert, imbunatatindu-le gustul si valoarea nutritiva.
Bors:
Ingrediente: o jumatate de kg tarate de grau, 300ml apa, crengute de visin sau leustean
Se amesteca taratele cu 300ml apa si se lasa la cald timp de 48 de ore. Separat se fierb 4l de apa cu 2-3 crengute de visin sau leustean. Se lasa la fiert timp de 20 minute, dupa care se toarna peste taratele de grau si se amesteca. Se lasa la rece pana se acreste, dupa care se decanteaza. Are efecte hranitoare si regenerante.
Apa de tarate:
Intr-un litru de apa de izvor sau apa minerala plata se pun seara 100g de tarate si se lasa la temperatura camerei pana dimineata. Se strecoara si se bea simpla sau indulcita, pe stomacul gol inainte de mese. Are efec benefic asupra imunitatii si intretinerii sanatatii.