Ulei de Cocos Virgin Organic – 250 ml
Recomandari de consum: zilnic 1-2 lingurite .
Ulei de cocos virgin, presat la rece, obtinut din fructe proaspete de cocos, din culturi organice controlate. 100% pur fara aditivi, pentru utilizare interna si externa.
Nu contine colosterol, datorita continutului ridicat de acid acid lauric are efect antioxidant.
Uleiul de cocos este ideal ingrijirea pielii si a parului indiferent de vârtsa. Se poate folosi pentru masaj, se absoarbe usor în piele.
Nu este recomandata incalzirea.
Ulei de cocos se solidifica sub 25 °C, sub aceasta temperatura devine alb.
COCOSUL
Arborele de cocos (cocos nucifera) face parte din familia palmierului, creste în zone tropicale si este considerat nu numai o sursa de hrana dar si un remediu în vindecarea anumitor afectiuni. Cocosul este originar din insulele Filipine, unde este cunoscut sub denumirea de „copacul vietii” datorita proprietatilor si întrebuintarilor sale multiple, dar se cultiva si în India unde poarta numele de „kalpa vrisha” care semnifica „tot ceea ce este necesar vietii”, în Indonezia, Brazilia si Sri Lanka. În zilele noastre cocosul este cultivat nu doar în zone cu clima calda, tropicala ci si în regiunile cu clima mai rece.
Arborele de cocos poate atinge o înaltime de 30 de metri, ajunge pâna la 80 de ani si poate produce pâna la 150 de nuci de cocos pe an. Este o planta apreciata si se bucura de întrebuintari multiple: remediu pentru diferite afectiuni, sursa pentru o hrana si bautura sanatoasa, pâna la fabricarea de cosuri, acoperis pentru colibe si nu în ultimul rând zahar natural extras din seva florilor de cocos.
Filipinezii sunt cei mai mari consumatori de nuca de cocos si au o gama foarte variata de produse precum: bukayo (cocos îndulcit), pan de coco (pâine cu cocos), tuba (vin de cocos), suka (otet de cocos), lambanog (gin de cocos), cocos deshidratat, apa de cocos, lapte de cocos si ulei de cocos.
Uleiul virgin de cocos
Uleiul virgin de cocos este unul dintre cele mai apreciate uleiuri datorita proprietatilor sale multiple, care se obtine de asemenea din miezul nucii de cocos, dar prin presare la rece pentru a nu îsi pierde calitatile.
Uleiul virgin de cocos se poate folosi atât intern cât si extern. Intern are efect imunostimulent, ajuta la asimilarea substantelor nutritive din alimente, rol antiparazitar si se pot consuma doua linguri de ulei pe zi. Extern se poate aplica pe piele pentru prevenirea si tratarea vergeturilor, contine filtru UV, datorita proprietatilor antifungice, antibacteriene si antivirale este de ajutor în cazul ciupercilor la nivelul unghiilor, al diferitelor afectiuni dermatologice (eczeme, inflamatii ale pielii etc.) iar datorita continutului de vitamina C are efect antioxidant si este în acelasi timp sursa de vitamina E. Aplicat înaintea expunerii la soare ajuta la obtinerea unui bronz uniform si previne aparitia petelor si pistruilor.
Industria cosmetica foloseste uleiul virgin de cocos în prepararea pastei de dinti, deoarece reduce aparitia cariilor dentare, datorita enzimelor care distrug bacteriile nocive din cavitatea bucala. În India industria cosmeticelor foloseste uleiul virgin de cocos ca ingredient valoros pentru a hrani si a da stralucire parului. În urma cercetarilor facute în India, s-a ajuns la concluzia ca uleiul virgin de cocos se absoarbe în firul de par hranindu-l din interior, si datorita acidul lauric continut, are un rol important în regenerarea parului degradat, în combatearea caderii acestuia, ajuta la prevenirea matretii si confera un plus de vitalitate firului de par.
Retete cosmetice pe baza de uleiuri presate la rece si uleiuri esentiale
Crema de mâini
Ustensile necesare:
- 1 bol de sticla termorezistenta;
- un vas cu apa fierbinte;
- un recipient la alegere.
Ingrediente:
- 75 grame ulei de cocos;
- 25 ml ulei de migdale dulci;
- 8 picaturi ulei esential de:
- lamâie;
- levantica;
Mod de preparare:
Daca uleiul de cocos este în stare solida, se pune în bolul de sticla, care se aseaza în vasul cu apa fierbinte pentru a se topi usor. Dupa topirea uleiului de cocos, se ia bolul si dupa ce uleiul s-a racit usor adaugam uleiul de migdale si amestecam pâna se omogenizeaza uleiurile. Urmeaza sa adaugam uleiurile esentiale sa amestecam bine compozitia si sa o turnam în recipient cât este înca în stare lichida.