ULEI DE SAMBURI DE NUCA, 250 ML
Nucul este un arbore viguros raspandit in zona temperata si mediteraneana, in flora si in culturi. Din miezul de nuca presat la rece se obtine un ulei bogat in acizi grasi polinesaturati (73-84%), acid linolenic, egalic, oleic, cu un continut slab de acizi grasi saturati, avand o multime de vitamine C, E, B1, B2, B5 si potasiu.
Principalele beneficii ale uleiului de nuca sunt asupra sistemului cardiac si circulator. Hraneste sangele cu subtante nutritive, reduce inflamatiile, creste flexibilitatea vaselor de sange si reduce riscul de coagulare, fiind de mare ajutor persoanelor cu tensiune sau colesterol.
Pe langa proprietatiile de sus, uleiul de nuca:
Combate celulele canceroase. Datorita acidului continutului de acid egalic, stopeaza dezvoltarea celulelor canceroase.
Regleaza hormonii. Echilibreaza hormonii din pricina continutului de nutrienti precum calciu, magneziu, seleniu, zinc si fier.
Hidrateaza tenul si reduce ridurile. Complexul de vitamina B si antioxidantii asigura sanatatea pielii. Fiind eficient si in combaterea caderii parului.
Imbunatateste circulatia sangelui. Bogat in grasimi monosaturate, sustine elasticitatea arterelor lasand sangele sa circule normal.
Contine: ulei din samburi de nuca*.* din culturi certificate ecologic.
Nu contine: coloranti, conservanti sau aditivi
Dupa deschidere se consuma in maxim 3 luni.
Pastrare: intr-un loc uscat si racoros.
Termen de valabilitate: a se vedea data inscriptionata pe ambalaj/eticheta.
VALORI NUTRITIONALE MEDII: per 100 ml
Valoare energetica 3701 kJ/884 kCal
Grasimi, din care: 95,2 g
- acizi grasi saturati 9,1 g
- acizi grasi mono nesaturati 22,8.7 g
- acizi grasi poli nesaturati 63,3 g
Carbohidrati, din care: 0 g
- zaharuri 0 g
Fibre 0 g
Proteine 0 g
Sare 0 g
Administrare, uz intern: 1 lingurita, dimineata pe stomacul gol si 1 lingurita seara inainte de culcare.
Administrare, uz extern: aplicari locale in functie de necesitati.
Poate fi folosit si la gatit, dupa preferinte, insa nu se va folosi la prajit, pentru ca isi va pierde toate proprietatile nutritive.