Ulei Migdale Dulci Presat la Rece Herbavit 50ml
Ulei Migdale Dulci Presat la Rece Herbavit 50ml
Ulei Migdale Dulci Presat la Rece Herbavit 50ml

Ulei Migdale Dulci Presat la Rece Herbavit 50ml


In stoc
0 puncte Bucura-te oricand de punctele tale ! Ele vor fi adaugate in contul tau de client dupa achizitia acestui produs.
Vezi mai mult
8.95 Lei *pret cu TVA (in pret nu este inclus transportul)
- +
Cod Produs: 4655
Code de bare: 19424
Tip produs: ulei
Specialitate: Ulei si Otet
Gramaj[g]: 50 g

Ulei de migdale dulci - presat la rece

Uleiul de migdale dulci este obtinut prin presarea mecanica a sâmburilor de migdale selectate si filtrate ulterior.

Are o eficienta nutritiva superioara, fiind bogat în vitamine (A, B si E), minerale si acizi grasi importanti (acid oleic, acid linoleic).

 În cazul uzului intern, îmbunatateste functiile digestive, reduce colesterolul sanguin, hraneste creierul si sistemul nervos, dinamizeaza  inteligenta, reduce durerea si contractiile musculare.  Intern: 5-10 picaturi /zi. 

Componenti principali: acid palmitic, acid stearic, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic.

 

Uleiul de MIGDALE DULCI (Prunus dulcis)

     Migdalul este un pom fructifer de marime mijlocie, din familia Rosaceae, al carui fructe au forma ovala, sunt acoperite cu o coaja tare si în interior contin un sâmbure tare. Migdalul creste în tari precum: Africa, Iran, Pakistan, Siria, Asia Centrala, dar cultivarea lui s-a extins si în zona mediteraneana (Italia, Spania etc.) în Maroc sau S.U.A. (California fiind unul dintre principalii cultivatori de migdale).

            Migdalele pot fi de doua feluri: dulci sau amare. Migdalele dulci se pot folosi în gastronomie, cosmetica sau medicina. Uleiul presat la rece din sâmburii de migdale dulci, contine vitamine precum: niacina, rertinol, A, B, E si minerale: fier, fosfor, magneziu, potasiu, zinc etc.

            Uleiul de migdale dulci are proprietati emoliente, hidratante, de prevenire a vergeturilor si poate fi folosit ca atare sau amestecat în losiuni, masti sau creme pentru ten si corp, sau în diferite tratamente pentru par.

            Uz intern:

-        adjuvant în caz de gastrita si ulcer gastric;

-        stimuleaza buna functionare a sistemului digestiv;

-        previne afectiunile aparatului urinar;

-        contribuie la scaderea colesterolului si previne riscul de infarct miocardic;

-        este usor laxativ;

-        ajuta la îmbunatatirea memoriei si hraneste celulele nervoase;

-        amelioreaza durerile musculare.

Uz extern:

-        previne îmbatrânirea prematura a pielii si tenului;

-        recomandat tuturor tipurilor de ten;

-        hraneste si hidrateaza tenul si pielea în profunzime;

-        atenueaza ridurile;

-        previne aparitia vergeturilor;

-        amelioreaza eruptiile, iritatiile, inflamatiile si mâncarimile pielii;

-        atenueaza si îmbunatasâteste aspectul cearcanelor;

-        hipertonifiant mamar;

-        eficient în hidratarea buzelor crapate;

-        hidrateaza scalpul si previne aparitia matretii;

-        întareste radacina firului de par si previne caderea parului.

 

Retete cosmetice pe baza de uleiuri presate la rece si uleiuri esentiale

Demanchiant pentru ten uscat, sensibil si matur

 Ustensile necesare:

-                doua boluri termorezistente;

-                un vas cu apa fierbinte;

-                un recipient din sticla cu capac.

 Ingrediente:

-                6 grame de fulgi de ceara sau ceara de albine;

-                120 ml ulei de migdale dulci;

-                60 ml apa de trandafir;

-                10 picaturi ulei esential de trandafir.

 Mod de preparare:

            În vasul cu apa fierbinte se aseaza unul dintre bolurile de sticla în care se va topi la bain marie ceara sau fulgii de ceara. Dupa ce s-a topit ceara se adauga uleiul de migdale. În cel de al doilea bol se încalzeste apa de trandafir, care se va adauga putin câte putin peste ceara cu ulei calda, amestecând continuu pâna la omogenizare. Dupa ce am adaugat toata apa de trandafir, luam bolul cu ceara de pe vasul cu apa fierbinte si amestecam pana compozitia se raceste usor. Acum putem adauga uleiul de trandafir, omogenizam amestecul si îl turnam în recipientul de sticla.

 

 

Crema de mâini

 Ustensile necesare:

-        1 bol de sticla termorezistenta;

-        un vas cu apa fierbinte;

-        un recipient la alegere.

 Ingrediente:

-        75 grame ulei de cocos;

-        25 ml ulei de migdale dulci;

-        8 picaturi ulei esential de:

            - lamâie;

            - levantica;

 Mod de preparare:

            Daca uleiul de cocos este în stare solida, se pune în bolul de sticla, care se aseaza în vasul cu apa fierbinte pentru a se topi usor. Dupa topirea uleiului de cocos, se ia bolul si dupa ce uleiul s-a racit usor adaugam uleiul de migdale si amestecam pâna se omogenizeaza uleiurile.  Urmeaza sa adaugam uleiurile esentiale sa amestecam bine compozitia si sa o turnam în recipient cât este înca în stare lichida.

 

Crema intens hidratanta pentru tenul uscat, sensibil si matur

 Ustensile necesare:

-                doua boluri termorezistente;

-                un vas cu apa fierbinte;

-                un recipient de sticla sau plastic cu capac.

 Ingrediente:

-                4 grame ceara de albine;

-                20 grame unt de cacao;

-                15 ml ulei de migdale dulci;

-                15 ml ulei de jojoba;

-                10 ml ulei de macese;

-                10 ml apa de trandafir;

-                5ml de glicerina;

-        8 picaturi ulei esential de:

-                ulei de trandafir;

-                ulei de tamâie;

-        4 picaturi ulei esen?ial de geranium.

 Mod de preparare:

            Punem ceara într-un bol pe care îl asezam în vasul cu apa fierbinte si topim ceara la foc mic, pe urma se adauga untul de cacao, uleiul de migdale dulci, jojoba si macese amestecând continuu si fara sa luam vasul de pe foc. Apa de trandafir si glicerina se încalzesc pana la o temperatura similara cu cea a primulului bol, dupa care se adauga treptat în compozitia cu ceara amestecând energic. Luam bolul din vasul cu apa si amestecam compozitia pâna se raceste putin pentru a putea adauga uleiurile esentiale, amestecând pana la omogenizare. Compozitia obtinuta se toarna în recipientul de sticla.

 

 

Crema de mâini pentru piele aspra

 

 Ustensile necesare:

-        1 bol termorezistent;

-        un vas cu apa fierbinte;

-        un recipient de sticla sau plastic cu capac.

 Ingrediente:

-        5 grame ceara de albine;

-        25 grame de unt de cacao;

-        20 ml ulei de migdale dulci;

-        3 ml de glicerina;

-        3 ml ulei de galbenele;

-        5 picaturi ului esential de geranium;

-        3 picaturi ulei esential de mandarina.

 Mod de preparare:

            Se topeste ceara de albine la bain marie, iar când aceasta s-a topit adaugam untul de cacao, uleiul de migdale dulci, glicerina si uleiul de galbenele, amestecând pana se omogenizeaza ingredientele. În compozitia rezultata adaugam uleiul de geranium si mandarina, amestecam bine dupa care turnam crema în recipientul ales si închidem capacul.

 

 

Crema hidratanta pentru toate tipurile de ten

 Ustensile:

-        2 boluri termorezistente;

-        un vas cu apa fierbinte;

-        un ac;

-        un recipient de sticla.

 Ingrediente:

-                5 grame ceara de albine;

-                15 ml ulei de migdale dulci;

-                15 ml ulei de sâmburi de macese;

-                2 capsule cu vitamina E;

-                12 ml apa de trandafir;

-                3 ml miere;

-        4 picaturi ulei esential de:

-                palmarosa;

-                floare de portocale;

-                santal;

-        2 picaturi ulei esential de iasomie.

 Mod de preparare:

            Topim ceara într-un bol de sticla la bain marie, la foc mic. Când s-a topit adaugam uleiul de migdale dulci si macese iar apoi cu miscari ample amestecam bine. Peste amestec, turnam continutul de vitamina E din capsulele pe care le-am întepat cu un ac. În cel de-al doilea bol încalzim apa de trandafir si mierea pana la o temperatura apropiata cu primul bol, dupa care adaugam treptat apa de trandafir cu miere în compozitia de ceara cu uleiuri. Acum putem lua bolul din vasul cu apa fierbinte si sa amestecam continuu pana la racirea amestecului, iar apoi adaugam uleiurile esentiale. Amestecam pâna la omogenizare si turnam în recipientul dorit.

 

 


Recenzii Produs
0 0 Recenzii
Spune-ti parerea acordand o nota produsului



Alti clientii au cumparat si...

Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server...
Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙