Ulei din sâmburi de caise.
INGREDIENTE: ulei din sâmburi de caise (Prunus armeniaca)100% natural.
Se obtine prin presarea la rece a sâmburilor de caise. Este scazut în grasimi saturate, contine aproximativ: 55.0-70.0% acid oleic (Omega-9), 22.0-35.0% acid linoleic (Omega-6), si mai putin de 1% acid alfa linolenic (Omega-3)
Componenti principali: acid palmitic, acid palmitoleic,acid stearic, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic, acid arahidic, acid eicosenoic.
Uleiul de caise este recomandat pentru pielea sensibila, uscata sau prematur îmbatrânita, ofera protectie împotriva razelor solare. Întârzie aparitia efectelor îmbatrânirii. Regenereaza si revitalizeaza pielea oferindu-i fermitate, înlatura ridurile. Are efect de întarire a sistemului imunitar. Actioneaza ca un calmant înainte de culcare. Ajuta la circulatia sângelui, stimuleaza activitatea inimii. Curata vasele de sânge, amelioreaza simptomele varicelor. Echilibreaza sistemul digestiv, ajuta la buna functionare a glandei tiroide. Intern: 5-10 picaturi /zi
Ulei din SÂMBURI DE CAISE (Prunus armeniaca)
Caisul este un pom fructifer originar din nordul si vestul Chinei, Asia Centrala, adus de romani în Anatolia ?i Europa, Câmpia Ungara fiind regiunea traditionala pentru cultivarea caisului, care în perioada ocupatiei otomane a fost extinsa, astfel ca în secolul al XIX-lea era cultivat si în Spania si Italia. Regiunea Malatya din Turcia este cea mai mare producatoare de caise. În prezent caisul este cultivat pe toate continentele cu clima potrivita.
Caisul are frunze ovale cu marginile rotunjite, flori formate din cinci petale du culoare alba sau roz, al carui fructe sunt rotund-ovale de culoare galben-portocalie, uneori rosiatica pe partea expusa la soare, cu pulpa carnoasa, aromata si zemoasa în interiorul careia se gaseste un singur sâmbure.
Sâmburii de caise contin amigdalina, substanta care da un gust puternic si amarui. Consumat în cantitate mare si pe o perioada lunga de timp poate fi toxica, printre efecte enumerându-se: durerea de cap, setea, greata, insomnia etc. Sâmburii pot fi folositi în: gemul de caise, în biscuiti (ex. Biscuitii amaretti de origine italiana), la lichior (ex. Amaretto) sau se consuma ca atare în jur de 8 sâmburi pe zi. Din sâmburii de caise, al fructelor coapte, prin presare la rece obtinem ulei cu vascozitate medie si miros specific, bogat în Omega 6 si 9, fitosteroli, vitamine (A, C, E, B17) si minerale (fier, magneziu etc.). Multumita proprietatilor remarcabile ale acestui ulei, se recomanda atât pentru uz inten cât si extern.
Proprietati terapeutice: antiinflamator, anticancerigen, antioxidant, calmant, emolient, hidratant, nutritiv, revitalizant etc.
Uz intern:
- adjuvant în tratarea cancerului de sân, colon, etc.; conform studiilor efectuate, Vitamina B17 (amigdalina) previne formarea celulelor canceroase;
- previne litiaza biliara;
- adjuvant în hipertensiune arteriala;
- stimuleaza activitatea inimii;
- contribuie la buna functionare a glandei tiroide;
- îmbunatateste memoria;
- îmbunatateste circulatia periferica, ajuta în cazul mâinilor si picioarelor reci;
Uz extern:
- se absoarbe usor si este recomdat pentru toate tipurile de ten;
- hraneste tenul sensibil si uscat;
- util în caz de: acnee, ten iritat, în inflamatiile pielii sau eczeme;
- previne îmbatrânirea pielii si reduce ridurile;
- hraneste si protejeaza pielea deshidratata;
- reda luminozitatea tenului matur;
- hidrateaza si revitalizeaza tenul obosit;
- îmbunatateste aspectul pielii afectate de celulita;
- da fermitate si elasticitate pielii;
- recomandat pentru îngrijirea parului vopsit, deteriorat, lipsit de stralucire;
- previne caderea parului si combate matreata.