Descriere
Zahar obtinut din tulpinile carnoase ale trestiei de zahar, fara adaugarea de aditivi pe parcursul procesarii. Deoarece cristalizeaza o singura data in procesul prelucrarii, acesta este o forma foarte putin rafinata de zahar, fiind depasit in aceasta directie doar de zaharul crud din trestie. Utilizare: ca indulcitor in cafea si ceai. Da un gust fin prajiturilor si deserturilor. Este un inlocuitor natural bun pentru zaharul alb in orice preparat.
Stiati ca: numele zaharului Demerera provine de la raul cu acelasi nume din Guyana, unde este cultivata trestia de zaha.. Este un tip de zaha. nerafinat centrifugat, cu cristale mari de culoare brun-deschisa. Este putin lipicios si, uneori, este modelat sub forma de cuburi. Are granulele mai mari si se foloseste la prepararea crustelor crocante de la tarte sau alte prajituri.
Valori nutritionale/100g - Zahar Brun de Trestie:
Energie: 1700 kJ / 400 kcal
Proteine: 0 g
Grasimi: 0 g din care acizi grasi saturati: 0 g
Carbohidrati: 99 g din care zaharuri: 99 g
Fibre: 0 g
Sare: 0 g.