Uleiul de mac are un indice mare de iod, respectiv un grad ridicat de nesaturare, fiind bogat in acizi grasi polinesaturati (acid linoleic) si mononesaturati (acid oleic).
Este obtinut 100% prin presarea la rece, a semintelor de mac.
Contine vitaminele E, B1, B9, B6, minerale (mangan, calciu, fosfor, fier) si polifenoli esentiali pentru organism.
BENEFICII:
Incetineste procesele de imbatranire prin continutul bogat in antioxidanti; are deci proprietati antioxidante.
Contine vitamine si minerale esentiale pentru organism.
Intareste sistemul osos fragil, prevenind osteoporoza.
Diminueaza colesterolul LDL.
Hidrateaza pielea si hraneste in profunzime firele de par.
Compozitie:
Semintele de mac contin acizi grasi mononesaturati (acid oleic) si polinesaturati ( linoleic si gama linolinic). Pe langa acizii grasi aceste seminte contin proteine, saruri minerale si substante enzimatice.
Prezentare: 100 ml