Detalii produs
Ulei din samburi de caise, obtinut 100% prin presarea la rece, in presa Solaris, a samburilor de caise. Contine predominant acizi grasi mononesaturati (Omega 9), dar si polinesaturati (Omega 6, 3) si vitaminele E, B1, B2, B6, B17 si C, cu efect regenerant si revitalizant pentru piele si par. Are o textura usoara si este bogat in antioxidanti naturali, care neutralizeaza efectele nocive ale radicalilor liberi. Hidrateaza pielea si reda luminozitatea tenului matur, obosit sau ridat. Uleiul din samburi de caise aduce beneficii importante pentru buna functionare a creierului, inimii si a sistemului imunitar.
Beneficii produs
Bogat in vitamine si minerale
Hidrateaza si ingrijeste pielea si parul
Ingrediente
Samburi de caise.
Ce contine uleiul de samburi de caise
Prin presarea la rece, in presa Solaris, a samburilor de caise (Prunus armeniaca) obtinem un ulei cu consistenta usoara, bogat in grasimi nesaturate, asemanator ca si compozitie cu uleiul de migdale.
Din totalul de lipide al uleiului din samburi de caise fac parte:
acizi grasi saturati: 6,3g
acizi grasi mononesaturati: 60g
acizi grasi polinesaturati: 29,3g
Contine 60-65% acid oleic (Omega-9), 28% acid linoleic (Omega-6), 1% acid alfa-linoleic (Omega-3) si 6,3% acizi grasi saturati (stearic, palmitic etc.).
Uleiul de samburi de caise este bogat in vitamine (E, B1, B2, B3, B6, B17, C), minerale (potasiu, calciu, fosfor, magneziu), fitosteroli, polifenoli, fosfolipide, tocoferoli.
Toti acesti compusi activi confera uleiului din samburi de caise valoroase proprietati cosmetice si terapeutice.
Beneficii si proprietati ale uleiului de samburi de caise
Beneficiile uleiului din samburi de caise se extind de la sanatatea pielii si a parului (in uz extern, cosmetic) si pana la cea a creierului, sistemului circulator, digestiv si imunitar (in uz intern).
Caisele si uleiul obtinut din samburii sai mai sunt folosite in medicina complementara in tratarea astmului, constipatiei, tusei, infectiilor vaginale, furunculelor, matretii, iritatiilor pielii.
Uleiul extras din samburi de caise are o culoare galbuie si o textura fina, vascozitate redusa, aroma asemanatoare migdalelor. Aplicat extern, patrunde cu usurinta in piele, fara a lasa o pelicula grasa la suprafata.
Avand proprietati emoliente, antiseptice, antibacteriene, antioxidante, antiinflamatoare, anti-imbatranire (anti-aging), uleiul de caise este adesea adaugat in compozitia produselor cosmetice pentru ingrijirea si infrumusetarea tenului, corpului, parului.
Trigliceridele, fosfolipidele, compusii fenolici si ceilalti antioxidanti din compozitia uleiului de caise hidrateaza si protejeaza pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi, favorizeaza mentinerea homeostaziei cutanate si vindecarea ranilor.
Descopera in continuare cele mai importante dintre beneficiile uleiului de samburi de caise:
hidrateaza si inmoaie pielea - uleiul din samburi de caise este emolient, ajuta pielea sa retina umiditatea, avand un efect reparator asupra portiunilor de piele uscata de pe maini, coate, genunchi, picioare. Avand o formula apropiata de cea a sebumului, se absoarbe usor in piele, conferindu-i o textura moale si placuta la atingere.
tonifica tenul si are efect antirid - vitaminele C, E si acidul linoleic din uleiul de samburi de caise tonifica, confera fermitate pielii. Continutul bogat in antioxidanti si tocoferoli ajuta la incetinirea proceselor de imbatranire, mentinand tonusul si aspectul tanar al pielii, fara riduri sau linii fine. In plus, poate reda luminozitatea tenului matur.
ajuta la eliminarea cearcanelor - aplicarea constanta a uleiului de samburi de caise ajuta la diminuarea cearcanelor si a ,,ochilor umflati", hranind pielea din jurul ochilor si eliminand aspectul obosit al pielii.
bun adjuvant in psoriasis - cercetarile recente au aratat ca uleiul de samburi de caise are proprietati antiinflamatorii, fiind benefic in cazul eczemelor si psoriasis-ului. Atunci cand este aplicat topic, compusii activi ai uleiului alina si calmeaza zonele descuamate ale pielii, previn inrosirea si senzatiile de arsura.
actiune eficienta impotriva bacteriilor - uleiul din samburi de caise inhiba dezvoltarea bacteriilor invazive si ajuta la eliminarea lor. Un studiu publicat in 2010 a evidentiat eficienta uleiului de caise in special impotriva bacteriei Salmonella typhimurium, dar si asupra altor bacterii cum ar fi Escherichia coli (E.coli), Staphylococcus aureus sau Streptococcus pyogenes.
imbunatateste sanatatea parului - ajuta la intarirea firelor deteriorate si sustine sanatatea foliculilor de par. Poate fi inclus in masti de par si aplicat pe intreaga lungime a parului sau pe scalpul uscat ori descuamat. Amelioreaza starile inflamatorii ale scalpului, inclusiv matreata.
benefic in afectiuni inflamatorii intestinale - potrivit unui studiu publicat in anul 2014, administrarea uleiului din samburi de caise a ameliorat simptomele colitei. O alta cercetare a evidentiat eficienta acestui tip de ulei in ameliorarea si tratarea simptomelor ulcerului gastric. Rezultatele cercetarii au fost puse pe seama proprietatilor antiinflamatorii si antioxidante ale uleiului din samburi de caise.
imbunatateste functionarea creierului - prin continutul de acizi grasi din clasa Omega 3, 6, 9, acizi care sustin dezvoltarea si buna functionare a creierului.
sustine sanatatea inimii - uleiul din samburi de caise folosit in uz intern are o actiune cardio-protectoare si poate reduce riscul de aparitie a infarctului miocardic. Integrat in alimentatie sau in cure terapeutice, protejeaza sanatatea inimii si a sistemului cardiovascular datorita continutului bogat in compusi fenolici (antioxidanti).
intareste sistemul imunitar si ajuta la prevenirea cancerului - vitamina E si grasimile nesaturate din compozitia uleiului de samburi de caise intaresc imunitatea si pot ameliora efectele adverse ale chimioterapiei. Antioxidantii pe care uleiul ii contine au capacitatea de a reduce stresul oxidativ de la nivelul pielii, prevenind mutatiile celulare care pot conduce la aparitia cancerului.
Intrebuintari ale uleiului din samburi de caise
Uleiul din samburi de caise este un excelent ulei cosmetic.
Il poti aplica pe piele, ca atare, pentru efectul sau emolient.
Poate fi inclus in compozitia unor creme de zi sau de noapte pentru ten, in scrub-uri faciale, ca balsam pentru buze, in tratarea cearcanelor.
Ingredient in laptele de corp si lotiunile corporale.
Excelent ulei baza/purtator pentru uleiuri esentiale, ideal pentru masaj.
Se poate adauga in compozitia sapunurilor handmade.
Poate fi integrat in masti sau balsamuri pentru ingrijirea parului deteriorat, uscat sau vopsit. Pentru a obtine un efect hidratant si iluminator asupra parului si scalpului, poti combina ulei de samburi de caise cu ulei de cocos, ulei de amla si ulei de masline.
Aplica pe scalp sau pe intreaga lungime a parului si lasa sa actioneze timp 20 de minute, inainte de a spala parul cu sampon.
In uz intern, ca profilactic sau adjuvant in diverse afectiuni, se poate administra in cure, la indicatiile medicului.
Uleiul de samburi de caise este folosit in mod traditional la prepararea lichiorului italian Amaretto si a fursecurilor Amaretti. Ofera o aroma de martipan preparatelor dulci, deserturilor.