Descriere Produs
Lotiune pentru uz extern Malavit – Prof. Dr. Marioara Godeanu, Damar General Trading, preparat natural cu o gama larga de aplicare, inclusiv pentru mucoasele organelor ORL si ale celor genitale.
Compozitie: in compozitia acestei lotiuni intra plante, minerale si alti compusi biologic activi, cum ar fi: compusi activi ai cuprului si ai argintului, mineralul malachit, acizi organici, inclusiv acid lactic, extract purificat de rasina Mumie, rasina naturala si rasini de cedru siberian, muguri de mesteacan, muguri de pin, scoarta de stejar, bujor, coada-soricelului, salvie, siminoc, menta, galbenele, musetel, obligeana, cimbrisor, apa ionizata extrasa de la mai multe izvoare minerale vindecatoare.
Actiune: Malavit are o puternica actiune antiseptica si antibacteriana, practic asupra tuturor tipurilor de infectii aerone si anaerobe, cu un puternic efecte antiviral, antifungic, analgezic, antidematos si dezodorizant.
Indicatii: adjuvant in acnee, amigdalita, arsuri, artroza, bronsita, bursita, candidoza genitala, clamidioza, degerari, dureri de cap si de dinti, dureri musculare, escare, endocervita, entorse, eroziuni ale colului uterin, febra musculara, faringita, fracturi, furunculoza, gripa, hematoame, herpes facial si genital, hiperhidroza, igiena intima la barbati, infectii cu ureaplasma, intepaturi de insecte, iritatii ale gatului, laringo-traheita, leziuni minore, luxatii, micoza interdigitala, nevralgie, nevrita, otita, otolaringita, paradontoza, in perioada de inainte de intreruperea artificiala a sarcinii si de introducerea de contraceptive uterine, in perioada prenatala, pneumonie, rinita, risc de avort spontan, scabie, stomatita, tendovaginita (cu exceptia proceselor degenerative ale tesuturilor), in tratarea ranilor, traumatisme, vaginita bacteriana, vanatai, vegetatii veneriene, vestibulita, virusul encefalitei de capusa, vulvovaginita.
Contraindicatii: nu s-au inregistrat.
Mod de administrare:
-
Acnee (cosuri, comedoane): se aplica malavit nediluat pe suprafata afectata de 2-5 ori pe zi.
-
Amigdalita: se clateste cavitatea bucala cu malavit diluat in apa in proportie de 1:10 pana la 1:100 de 3-4 ori pe zi.
-
Arsuri, degerari, escare, hematom, tratarea ranilor, traumatisme, vanatai: se aplica pe zona afectata o compresa din tifon cu malavit diluat in apa plata in proportie de 1:2 – 1:5 . Se acopera cu o folie de plastic si un tifon elastic timp de 2-3 ore. Procedeul se realizeaza de 2-3 ori. Solutia de malavit nu se va aplica pe zone sangerande ale pielii.
-
Artroza, bursita, nevralgie, nevrita, tendovaginita ( cu exceptia proceselor degenerative ale tesuturilor): se frictioneaza zona afectata cu malavit nediluat. Pe portiunea respectiva se aplica o compresa din tifon si se acopera cu o folie de plastic si o patura sau haina termo ( care incalzeste) intre 20 min. si 2-3 ore.
-
Bronsita, gripa, pneumonie: se face gargara cu malavit diluat in apa plata : intre 2 si 10 picaturi la 100 ml apa. Se frictioneaza zona gatului si a pieptului cu malavit nediluat. Se picura in nari malavit diluat in apa plata in proportie de 1:100. Se maseaza zona lombara (proiectia rinichilor) cu malavit nediluat.
-
Candidoza genitala, clamidioza, infectii cu ureaplasma, endocervita, eroziuni ale colului uterin, perioada de inainte de intrerupere artificiala a sarcinii si de introducerea de contraceptive intrauterine, perioada prenatala, risc de avort spontan, vaginita bacteriana, vegetatii veneriene, vestibulita, vulvovaginita (la gravide): se realizeaza 10 proceduri de forma:
-
Pasul 1: se realizeaza bai locale vaginale (extern) cu o solutie de malavit in proportie de 2 lingurite la 200 ml. apa timp de 3-5 min.
-
Pasul 2: se realizeaza spalaturi cu irigator in proportie de 2 lingurite la 200 ml. apa.
-
Pasul 3: se introduce adanc in vagin un tampon moale imbibat cu malavit in proportie de 2 lingurite la 200 ml. apa timp de 2-5 ore, apoi se scoate.
-
Dureri de cap (cefalee): se frictioneaza zonele dureroase ale capului cu malavit nediluat. Daca durerea de cap are drept cauza o afectiune respiratorie acuta, urmati tratamentul de la p.iritatii ale gatului.
-
Dureri de dinti, paradontoza:
-
A: se clateste cavitatea bucala cu malavit diluat in apa plata (5-10 picaturi la o cana de apa de 2-5 ori pe zi.
-
B: se aplica pe dinti tampoane umezite in solutie de malavit si glicerina in proportie de 1:2 sau 1:2
-
Entorsa, leziuni minore, luxatii: cat mai repede posibil, fara a fi nevoie de comprese reci, se pune pe zona afectata un pansament bine inmuiat cu malavit, apoi o compresa de plastic si tifon elastic timp de 2-3 ore. Procedeul se repeta de 2-3 ori pe zi.
-
Febra musculara: se frictioneaza zona afectata cu malavit nediluat.
-
Faringita, laringo-traheita: se clateste cavitatea bucala cu malavit diluat in apa in proportie de 1:10 pana la 1:100 de 3-4 ori pe zi. Se face gargara cu malavit diluat in apa plata : intre 2 si 10 picaturi la 100 ml apa. Se frictioneaza zona gatului si a pieptului cu malavit nediluat.
-
Fracturi: se introduce sub atela sau ghips 10-20 ml de malavit de 1-2 ori pe zi timp de 3 zile. Dupa scoaterea ghipsului se realizeaza procedeul de la punctul entorse.
-
Furunculoza: se aplica malavit nediluat pe suprafata afectata de 2-5 ori pe zi.
-
Herpes facial, herpes genital: se aplica malavit diluat in apa plata in proportie de 1:100 pe suprafata afectata de 2-5 ori pe zi.
-
Hiperhidroza (transpiratie excesiva axile, maini, picioare): se pun comprese cu malavit nediluat pe portiunea in cauza timp de 30 min. Se realizeaza de 1-2 ori.
-
Igiena intima la barbati: se spala zona genitala cu o solutie de malavit de 2 lingurite la 200 ml. apa timp de 1-2 min.
-
Intepaturi de insecte: se pun comprese cu malavit nediluat pe locul intepaturii timp de 7-10 min. Se realizeaza de 3 ori pe zi.
-
Infectii ale gatului, iritatii ale gatului: se face gargara cu malavit diluat in apa plata : intre 2 si 10 picaturi la 100 ml apa. Se frictioneaza zona gatului si a pieptului cu malavit nediluat. Se picura in nari malavit diluat in apa plata in proportie de 1:100.
-
Micoza interdigitala: se pun comprese intre degete cu malavit nediluat si extract purificat de rasina mumie in parti egale timp de 10 min. Procedeul se realizeaza de 1-2 ori.
-
Otita.: se picura malavit diluat cu apa plata in proportie de 1:10 pana la 1:100 (individual) de 6-8 ori pe zi.
-
Otolaringita: se clateste cavitatea bucala cu malavit diluat in apa in proportie de 1:10 pana la 1:100. Preventiv, se recomanda ca acest procedeu sa fie realizat mai ales toamna si primavara.
-
Rinita: se picura in nari o solutie de malavit diluat in apa plata in proportie de 1:100 de 3-4 ori pe zi timp de 10 zile.
-
Scabie: se pun comprese cu malavit nediluat pe zona afectata timp de 7-10 min. Se realizeaza de 3 ori pe zi.
-
Sinuzita: se spala sinusurile nazale cu malavit diluat in apa in proportie de 1:100 timp de 10 zile de 3-6 ori/zi.
-
Stomatita:
-
A: se clateste cavitatea bucala cu malavit diluat in apa plata, 5-10 picaturi la o cana de apa de 2-5 ori pe zi, sau
-
B: se frictioneaza mucoasa cavitatii bucale cu tampoane umezite in solutie de malavit si glicerina in proportie de 1:2 sau 1:2
-
Virusul encefalitei de capusa: se pun comprese cu malavit nediluat pe locul intepaturii timp de 7-10 min. Se realizeaza de 3 ori in ziua in care s-a produs intepatura.
Mod de diluare a lotiunii malavit: 1ml corespunde la 20 de picaturi, prin urmare, in cazul proportiei de:
-
1:10
-
10 picaturi de Malavit corespund la 1 lingurita de ceai (5 ml) cu apa plata;
-
200 picaturi de Malavit corespund la 1/2 pahar ( 100 ml) cu apa plata
-
1:20
-
5 picaturi de Malavit corespund la 1 lingurita de ceai (5 ml) cu apa plata;
-
100 picaturi de Malavit corespund la 1/2 pahar ( 100 ml) cu apa plata;
-
1:50
-
2 picaturi de Malavit corespund la 1 lingurita de ceai (5 ml) cu apa plata;
-
40 picaturi de Malavit corespund la 1/2 pahar ( 100 ml) cu apa plata;
-
1:100
-
1 picatura de Malavit corespunde la1 lingurita de ceai (5 ml) cu apa plata;
-
20 picaturi de Malavit corespund la 1/2 pahar ( 100 ml) cu apa plata.
Atentie:
-
A se agita inainte de administrare !
-
Solutia de Malavit nu se va aplica pe portiuni afectate ale pielii ( de ex.: sangerande).
-
Solutia diluata de Malavit isi pastreaza efectul terapeutic timp de 24 h.
-
Preparatul poate prezenta usoare depuneri care nu ii afecteaza calitatea.
-
Este foarte important sa se respecte cu strictete concentratia de Malavit conform indicatiilor.
-
Se pastreaza intr-un loc racoros si ferit de lumina, la temperaturi ce nu depasesc 25°C.
-
A nu se lasa la indemana copiilor