Este bogat in antioxidanti naturali, ce lupta impotriva radicalilor liberi precum si in vitaminele C, B1, B2, B6, B17 si E, cu efect regenerant si revitalizant pentru piele. Tot vitamina E este cea care da fermitate pielii, conferind un aspect bine conturat si inlaturand ridurile.
De asemenea cotine acid oleic (Omega 9) aproximativ 65% , acid linoleic (Omega 6) - 28% , precum si o mica cantitate de acid alfa linoleic (Omega 3), aproximativ 1 %. Acidul linoleic este foarte usor incorporat de piele, nu lasa urme grase si senzatie de piele grasa.Tot el reduce pierderea de apa din piele, penetreaza rapid epiderma si restabileste elasticitatea acesteia.
Uleiul de samburi de caise se poate utiliza si in locul demachiantului zinic, in ingrijirea pielii din jurul ochilor precum si pentru zona delicata a gatului si a decolteului. Folosit in mod frecvent, acest ulei imbunatateste aspectul pielii afectate de celulita.
Uleiul de samburi de caise poate fi utilizat ca atare, nediluat, dar poate fi introdus ca si component in alte produse cosmetice precum crème, uleiuri de masaj, compozitii pentru ingrijirea gatului si a decolteului. Poate fi folosit ca ingredient in serumuri pentru ochi, in masti pentru revitalizarea tenului, precum si in uleiuri utilizate inainte si dupa bronzare.