Combinarea perhidrolului cu o soluţie ionică de argint, potenţează calităţile ambelor substanţe, sporindu-le efectul biocid. Soluţia este stabilizată cu substanţe biocompatibile, ceea ce face ca ea să îşi păstreze activitatea pentru perioade lungi de timp. ArgO2 este în acest fel unul dintre puţinele produse antibacteriene şi antimucegai nontoxice pentru oameni, mamifere şi pentru mediul înconjurător, dar totuşi cu o acţiune biocidă foarte puternică.
Este bine sa țineti cont că, orice produs antimucegai veți urmări să utilizați, este bine sa înlăturați mai întâi cauza apariției acestei probleme. Apoi, peretele se curata in profunzime (daca este cazul, desigur). Uneori mucegaiul este doar superficial, mai ales daca s-a utilizat o vopsea lavabilă de calitate excelentă, eventual antimucegai, alteori trebuie îndepartat gletul, spălat, impermeabilizat, aplicat soluție antimucegai, dat cu glet, lavabilă, și apoi aplicat soluția antimucegai. În cazul problemelor superficiale, este suficientă spălarea cu atenție, eventual de doua ori, urmată de aplicarea (dupa uscarea suportului) a soluției respective, în 2-3 rânduri.
Este necesar să vă feriți a inhala sporii de mucegai, deci trebuie să mențineți un geam deschis, masca (fie si una improvizată, dintr-un material textil bine umezit). La fel, cand aplicati solutia, geamul trebuie să fie deschis, și utilizate manusi, și eventual chiar și mască (așa cum am precizat mai sus), solutia fiind foarte reactiva cu pielea, datorită perhidrolului.
Problemele superficiale datorate mucegaiului apar de obicei in camere cu circulatie redusa a aerului si mobilier apropiat de perete, iar cele profunde apar mai ales in cazurile in care exista umezeala din exteriorul peretelui, datorita unor solutii constructive incorecte/incomplete.