Ai grija de tenul si pielea ta sau a celor dragi cu ajutorul proprietatilor sapunului din sare fara aditivi !
Sapunul de sare este o bucata de sare Himalaya sub forma unui sapun care nu contine aditivi. Acesta nu se utilizeaza pentru a se spala, ci asemanator unei creme.
Cu utilizarea sapunului de sare avem posibilitatea de a renunta la crema. Sarea permite ca tenul nostru sa-si recapete capacitatea de a se regenera. Pielea isi pierde aceasta capacitate prin utilizarea cosmeticelor. Sarea cristalina este efectul de nivelator, regleaza echilibrul acido-bazic si valoarea pH potrivita pentru individ.
Sapunul de sare poate fi utilizat pe fiecare tip de ten. Sarea inchide suprafata pielii uscat, nu lasa umiditatea sa se evaporeze. Cu folosirea sarii nu se astupa pielea, acesta putand respira in continuare. La tenul gras sunt efectul de nivelator, armonizeaza productia excesiva de sebum. Are efecte benefice asupra pielii cu cosuri, ajuta la reglarea hormonului echilibru si are efect antiinflamator. Sarea stimuleaza circulatia sanguina si metabolismul, conferind astfel un aspect mai proaspat pielii.
Se aplica pe suprafata pielii curate. Se umezeste sapunul de sare si se maseaza pielea direct cu sapunul sau cu mana. Se lasa sa se usuce! Senzatia de arsura de la inceput este cauzata de iritatia pielii care trece in 2-5 minute. Sarea cristalizata pe piele se poate lasa sau se poate indeparta cu mana uscata sau cu un textil uscat. In cazul in care pielea se intinde, nu se aplica ulei imediat, ci se asteapta 20 de minute, in general, in acest timp incepe productia de sebum si trece senzatia de intindere.
Important: Nu se aplica creme peste produs, numai ulei si daca este strict necesar!
Utilizarea sarii poate duce la o reactie initiala nefavorabila (si mai multe cosuri, inflamatii etc.), acestea sunt semnul detoxifierii. Sa nu va alarmati, mai degraba lasati pielea sa se regenereze.
La bolile dermatologice ex .: psoriazis, eczeme, neurodermita, alergii, fungi etc este mai benefic sa nu aplicam sapunul direct pe pielea sensibila ci sa pregatim o solutie a acestuia. Sapunul de sare se introduce intr-un pahar si se toarna atata apa ca sa-l acopere. Apa dizolva din sare o cantitate suficienta pentru formarea unei solutii saline de 26%. Un sapun de sare are aproximativ 200 g, peste care se poate turna in total 600 ml de apa pentru ca solutia sa fie saturata. Pana cand solutia contine bucati de sare, solutia se poate considera saturata. Un sapun de sare ajunge pentru 2-3 luni. La inceputul tratamentului se va aplica pe piele dupa fiecare spalare, iar pe masura ce ea devine mai sanatoasa, sarea poate fi utilizata la nevoie.
Sarea este foarte utila in tratamentul si profilaxia herpesului. Se aplica sapunul de sare umezit pe suprafata afectata. Cu cat mai frecvent se aplica sapunul, cu atat mai repede va disparea sau se va usca vezicula. Plagile vor disparea in 2-3 zile fara urma.
Sapunul de sare poate fi utilizat si pentru muscaturile de insecte, calmeaza pielea. Sapunul umezit se aplica pe locul muscaturii.
Avand proprietati bactericide, sarea impiedica inmultirea bacteriilor care cauzeaza mirosuri neplacute, astfel ca prin utilizarea ei putem scapa de aplicarea altor deodorante.