SUPLIMENT ALIMENTAR
100% NATURAL
Afinele sunt fructele cu cele mai bune proprietăţi antioxidante, renumite pentru capacitatea de stimulare a imunităţii organismului şi pentru acţiunea lor bacteriană.
Mai puţin ştiut este însă faptul că şi frunzele de afin au proprietăţi terapeutice uimitoare. Funzele de afin au, în primul rând, efect de reglare a nivelului de zahăr din sânge, extractul din frunze de afin fiind recomandat diabeticilor şi pacienţilor cu tulburări de pancreas. Frunzele de afin conţin myrtilina, supranumită de unii cercetători insulină vegetală.
Ameliorează infecţiile urinare şi protejează mucoasa gastrică. Ca şi fructele, frunzele de afin au proprităţi antiinflamatoare, dar şi efecte antiseptice. Specialiştii în fitoterapie recomandă extractul din frunze de afin inclusiv pentru amliorarea infecţiilor urinare, datorită capacităţii sale de a acţiona asupra bacteriilor de pe mucoasa vezicii urinare. Datorită proprietăţilor astringente şi de protejare a mucoasei intestinale, extractul din frunze de afin este eficient şi în caz de diaree.
Studiile arată că extractul din frunze de afin protejează şi împotriva aterosclerozei, iar datotrită efectului cicatrizant şi de protejare a mucoasei gastrice, fitoterapeuţii il recomandă şi celor care suferă de ulcer, administrarea, în acest caz, făcându-se cu o oră dupa masă.
Efecte:
Extractul din frunze de afin are activitate antibacteriană, modificând favorabil flora patogenă intestinală, și antidiareică. Se recomandă în diabet (scade zahărul din sânge), gută, enterocolită (colită de fermentație sau de putrefacție), parazitoze intestinale, infecții urinare, uremie, ca antiseptic minor (este bacteriostatic) și diuretic precum și în reumatism, afecțiunile dermatologice, tulburările circulatorii periferice, uretrite, somatite, eczeme, ulcerații cronice sângerânde.
Ingrediente/capsulă:
Extract uscat de frunză de afine (Vaccinium myrtillus) (1:5) 60 mg, agent de încărcare: fosfat dicalcic, extract de frunză de afine, agent de încărcare: celuloză microcristalină, agenţi antiaglomeranţi: dioxid de siliciu, săruri de magneziu ale acizilor graşi; agenţi de glazurare: hidroxipropilmetilceluloză, glicerină, ceară carnauba.