Descriere
Pudra de alge kelp ecologice cultivate in Marea Britanie (UK), un ingredient sanatos si nutritiv ce poate fi adaugat in diferite salate, gustari sau alte preparate culinare.
Tara de provenienta: Olanda.
Kelp este numele dat algelor brune din speciile genului Laminaria (din ordinul Laminariales), gen care include si alge ce au alte denumiri, ca algele arame, kombu, kurome (Ecklonia kurome) sau Macrocystis pyrifera . Sunt 31 de specii de alge cu dezvoltare abundenta ce contin in mod natural acid glutamic, responsabil pentru umami, al cincilea gust, ce da acel gust specific numit in limbajul popular si "mai ada" sau altfel spus, ce potenteaza in mod natural gustul alimentelor la care este adaugat.
Conform unor cercetari recente, alginatul din aceasta alga are rezultate mult mai bune in prevenirea absorbtiei de grasimi decat majoritatea nenumaratelor tratamente de slabire cercetate in laborator, putand fi folosit ca aditiv alimentar pentru a reduce absorbtia de grasimi si, astfel, obezitatea. Sunt o sursa bogata in iod, proteine, fibre, vitamine (colina, K, B9, B2, B5, C, E ) si minerale (de magneziu, calciu, fier, mangan, sodiu, zinc, cupru, fosfor).
Prin secolul al 19-lea, cuvantul "kelp" a fost asociat cu algele marine care puteau fi arse pentru obtinerea sodei calcinate (in principal carbonat de sodiu), algele marine folosite incluzand speciile din ordinele Laminariales si Fucales, "kelp" fiind utilizat in mod direct si pentru a se face referire la cenusa astfel obtinuta, in acest sens fiind sinonim cu ,,varec".
Valori nutritionale/100g:
Energie: 834.4kJ / 202.2kcal;
Proteine: 7.72g;
Grasimi: 3.2g, din care acizi grasi saturati: 0.50g;
Carbohidrati: 59.0g, din care zaharuri: 0.2g;
Fibre: 42.0;
Sare: 0.003g.