Ingrediente: ulei esential de cimbru(Thymi aetheroleum)80%;ulei esential de cuisoare(Caryophyllorum aetheroleum)20%;
Uleiul esential de cimbru bogat in carvacrol si timol, are efect antibacterian cu spectru larg, antiviral, antifungic, expectorant, tonic digestiv, stomahic, carminativ, antihelmintic, coleretic, antispastic, tonic si stimulent nervos, anestezic local.
Uleiul esential de cuisoare este mult utilizat in stomatologie datorita eugenolului din compozitia sa,care are efect enestezic.Studiile au demonstrat ca are proprietati antibacteriene cu spectru larg(pe bacterii gram+ si gram -),antivirale,antifungice antihelmitice,antiinflamatorii,antispastice,carminative stimulente generale,anti-nevralgice,anticoagulante.
Proprietati:
antibiotic asupra unui spectru larg de germeni patogeni;
antiviral;
antifungic;
antiparazitar;
antiinflamatorii;
antispastic;
Recomandat in:
infectii si inflamatii respiratorii(raceala,gripa,sinuzita,amigdalita,faringita,bronsita,pneumonie virala);
infectii digestive(colite fermentative,enterite,enterocolite bacteriene,candidozice sau virale,parazitoze intestinale)
infectii urinare(uretrite,cistite,pielonefrite,prostatite);
Mod de administrare:
Uz intern
Copii 7-14:1-2 picaturi de ulei esential de 3 ori pe zi amestecate cu cate 1 lingura de miere,
Adulti:3 picaturi de ulei esnetial de 3 ori pe zi,amestecate cu cate o lingura de miere;
Se administreaza timp de 10-14 zile.Se poate repeta dupa o pauza de 2 saptamani.
Uz extern:inhalatii :3-4 picaturi de ulei esential se pun intr-un vas cu apa fierbinte.Se inspira timp de 10-15 minute stand aplecat peste vas cu capul acoperit cu un prosop.Se fac 1-2 inhalatii pe zi,timp de 10-14 zile.