BENEFICII
Sustine buna functionare a inimii la persoanele hiperactive si agitate
Reduce frecventa batailor inimii in starile de agitatie, neliniste, incordare si stres.
Mentine o tensiune arteriala sanatoasa
Arii de actiune: Inima | Tensiune
sustine functionarea sanatoasa a inimii
-mentine o tensiune arteriala sanatoasa
-sustine irigarea si astfel aportul sangvin de oxigen si substante nutritive necesare bunei functionari a muschiului cardiac
-reduce frecventa batailor inimii in starile de agitatie, neliniste, incordare si stress
Tip produs: Supliment alimentar
Greutate neta: 30 g
Conditii de pastrare: la loc uscat si la temperatura mediului ambient
Ingrediente:
frunze si flori de paducel (Crataegi folium cum flore) 114 mg
-talpa gastii (Leonuri herba)
-radacina de valeriana (Valerianae radix)
-roinita (Melissae herba) 76 mg
-extract uscat de fructe de maces (Cynosbati fructus) standardizat in min. 4% polifenoli.
Paducelul numit si ,,planta inimii" creste forta de contractie a muschiului cardiac (efect tonic cardiac), produce dilatarea vaselor de sange, imbunatatind irigarea si oxigenarea inimii, contribuie la mentinerea ritmului cardiac si a tensiunii in limite normale, are efect antioxidant, calmant si diuretic.
Talpa gastii, dupa cum ii spune si denumirea latina (Leonurus cardiaca), este o planta cu tropism cardiac. Are actiune linistitoare asupra sistemului nervos central si asupra inimii.
Valeriana are actiune relaxanta atat asupra sistemului nervos central cat si asupra musculaturii netede, fiind utila pentru persoane hipersensibile, care reactioneaza disproportionat la stimuli.
Roinita are efect calmant, actioneaza asupra sistemului nervos vegetativ, linistind starile de agitatie, iritabilitate si stres, asociate cu batai accelerate ale inimii.
Macesele prezinta efect vasodilatator arterial, diuretic, antioxidant, scad permeabilitatea si fragilitatea capilarelor datorita flavonelor. Prin continutul bogat in magneziu si acid ascorbic au dovedit actiune benefica asupra functionarii inimii.
Administrare:
1 capsula de 3 ori pe zi, intre mese*.
Daca este nevoie de un efect mai puternic, se pot administra pana la 6 capsule pe zi, la recomandarea medicului sau a farmacistului.
Durata curei: a la long.
*intre mese inseamna ca administrarea sa nu fie asociata cu alimentatia, de aceea este optim sa se faca la distanta de minim o ora fata de la ultima masa, si o ora fata de masa urmatoare. Aceasta presupune ca produsul se poate administra dimineata, cu minim o ora inainte de masa, iar seara la minim o ora dupa masa.
ATENTIONARI:
Nu se recomanda copiilor sub 10 ani (efectele asupra copiilor mici sunt insuficient studiate) si in caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
SARCINA SI ALAPTARE:
Nu se recomanda femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza datorita unor posibile efecte de stimulare a contractiilor uterine. Substantele active trec in laptele matern si pot modifica gustul acestuia.
EFECTE SECUNDARE SI INTERACTIUNI:
Acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele.
La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
ASOCIERI RECOMANDATE:
-pentru buna functionare a inimii produsul se poate asocia cu ceai Calmocard -C22/C23
-pentru mentinerea unei tensiunii arteriale sanatoase produsul se poate asocia cu capsule Fitotensin Forte - C47, ceai T -Tensiune - reteta farm. Farago - C26, ceai Tensiune - C25/C36
-pentru reducerea factorului de risc colesterol produsul se poate asocia cu capsule Colesterol 1 - M105 si Colesterol 2 - M105A.
SFATURI PRACTICE DE DIETA SI STIL DE VIATA:
Reduceti cat mai mult posibil consumul de grasimi saturate si grasimi ,,trans" (untura, unt, margarina, oua, branzeturi grase, carne grasa, mezeluri), evitati consumul de sare si de legume care contin cantitati mai mari de sodiu (telina, spanac), muraturi, ape minerale bogate in sodiu, reduceti consumul de dulciuri, produse de patiserie, bauturi bogate in cofeina si alcool.
Consumati legume sarace in sodiu si celuloza (morcovi, dovlecei, fasole verde, salata verde, rosii, ardei), fructe (crude, coapte, compoturi), lactate slabe, paine neagra veche de o zi, cereale (grau, orez, hrisca), peste slab in cantitati moderate. Puteti manca 2 oua pe saptamana. Puteti consuma, in cantitati moderate, grasimi nesaturate din uleiuri vegetale presate la rece (de masline, floarea soarelui, porumb, in, canepa, dovleac), precum si nuci, alune, migdale, fistic, seminte de floarea soarelui si de dovleac neprajite de asemenea in cantitati moderate.
Recomandam consumul a 4 - 5 mese/zi, in cantitati reduse. Urmariti eliminarea greutatii corporale excesive, evitati sedentarismul.