ERIDIAROM
Supliment alimentar (50 de comprimate a 0,30g fiecare)
Disponibil cu precomanda
Eridiarom este un concentrat natural total obtinut din afine (Vaccinium myrtillus L.), culese din flora spontana a Muntilor Apuseni. Este realizat dupa procedee originale, care pastreaza principalele componente active, la care se adauga glucoza, amidon, lactoza si gelatina, agenti de incarcare. Agenti antiaglomeranti: talc si stearat de magneziu. In compozitia Eridiarom-ului intalnim principii active de exceptie: antocianozide, vitamine, saruri minerale, fitoncide, polifenoli, pectine, taninuri etc. Eridiarom este lipsit de toxicitate, nu creeaza dependenta si nu constipa.
Eridiarom micsoreaza peristaltismul intestinal, fara a constipa; este astringent al mucoasei gastro-intestinale, bacteriostatic, antiseptic, antihistaminic, antiparazitar si hipoglicemiant. Regleaza permeabilitatea vasculara si tranzitul intestinal, fiind absorbant si protector al mucoasei, pe care o reface. Restabileste rezistenta vasculara si tonifica sistemul venos, marind acuitatea vizuala. In formele usoare de diabet, Eridiarom se poate asocia cu insulinoterapia, determinand reducerea cantitatii de insulina injectabila.
In urma cercetarilor clinice, a rezultat ca Eridiarom este indicat in:
1. prevenirea si tratarea diareelor neonatale (a nou-nascutilor) nespecifice, a diareelor specifice;
2. colite, enterocolite, rectocolite ulcero-hemoragice;
3. fragilitatea si tulburarile permeabilitatii vaselor capilare;
4. afectiuni oftalmologice;
5. tratamentul adjuvant al arteriopatiilor (arterite ale membrelor inferioare, ateroscleroza, hipertensiune arteriala, sechele dupa infarct miocardic, coronarite, tulburari vasculare de senescenta);
6. diabet si maladiile vasculare ale diabeticilor. De asemenea, poate fi folosit cu eficienta maxima de catre bolnavii tratati in spitalele oncologice, avand rol protector in timpul iradierilor terapeutice, care dau de multe ori efecte secundare, in special diaree.
La toxiinfectiile alimentare, rezultatele cele mai bune se obtin la 24 de ore de la declansarea diareei, timp necesar sa se permita golirea tubului digestiv. Rezultate foarte bune s-au obtinut si in tratarea colonului iritabil si mai ales a bolii Crohn (considerata incurabila!).
Produsul se prezinta sub forma unor flacoane a 50 de tablete.
Doza zilnica se stabileste in functie de boala careia se adreseaza:
– diaree acuta – 9 comprimate pe zi, cate 3 comprimate inainte de mesele principale, timp de 3-5 zile (sugarilor li se vor administra cate 3-4 comprimate dizolvate in putin ceai);
– diaree cronica – 6-9 comprimate pe zi, timp de 20 de zile pe luna;
– afectiuni cronice – 6 comprimate pe zi, timp de 20 de zile pe luna;
– in tratamentele oncologice- 6 comprimate pe zi.
In cazul diareei specifice, in primul rand se intrerupe tratamentul cu antibiotice si timp de cateva zile se administreaza cate 2-3 tablete de Eridiarom, din doua in doua ore.
In mod normal, Eridiarom trebuie luat in momentul in care bolnavul simte primele crampe abdominale (actioneaza in circa 7 minute). Daca diareea debuteaza cu crampe puternice, insuportabile, poate sa ia 9 tablete deodata si dupa aceea cate 2-3 la fiecare doua ore, timp de 3-5 zile.
Obligatoriu, va tine si regim alimentar cu branzeturi si lactate fermentate la toate mesele principale.
Treptat, doza se reduce, odata cu scaderea manifestarilor.