GLICEMOSTABIL are în componenta sa trei extracte uscate, toate având efecte de scadere si de stabilizare a glicemiei pe diverse cai. De altfel, este cunoscut în fitoterapie faptul ca în cazul diabetului, se obtin efecte mult mai bune prin administrarea unui complex de plante medicinale decât prin administrarea uneia singure.
|
|
Contribuie la:
- stimuleaza productia de insulina în organism - reduce rezistenta organismului la insulina
- stimuleaza refacerea celulelor Beta ale pancreasului
Indicatii (în baza studiilor stiintifice acceptate international): Se utilizeaza ca adjuvant în:
Extractul uscat, cea mai puternica forma de administrare a unei plante medicinale, este o pulbere fina, obtinuta din extractele alcoolice (sau, mai rar, apoase) prin atomizare. Aceasta pulbere este un produs complet natural, care nu mai contine deloc apa, alcool sau celuloza si este asimilata aproape instantaneu de organism. Extractul uscat este de peste zece ori mai bogat în principii active si mai puternic decât simpla pulbere de planta, din punctul de vedere al proprietatilor farmacodinamice. Extractul de Castravete amar este cunoscut drept unul din cele mai bune produse naturale pentru scaderea glicemiei si, mai mult, pentru stabilizarea valorilor acesteia – lucru de maxima importanta în cazul suferinzilor de diabet, dar si pentru cei care sufera de alte sindroame metabolice. Studiile de medicina experimentala si cele clinice arata uluitoarele proprietati ale extractului din aceasta planta, considerata insulina vegetala. Castravetele amar echilibreaza nivelul crescut al zaharului în sânge, continând 16 aminoacizi identici cu cei ai insulinei administrata diabeticilor. S-a demonstrat ca are capacitatea de a spori absorbtia glucozei, de a stimula productia de insulina si de a potenta efectul insulinei. S-a observat în cazul diabetului indus experimental ca reduce si normalizeaza rapid nivelul zaharului în sânge. De asemenea, cercetarile au dovedit ca extractul de castravete amar are proprietatea de a ameliora unele complicatii care apar la pacientii cu diabet. Într-un studiu clinic, care a inclus pacienti cu diabet zaharat, efectele hipoglicemice ale plantei au fost însotite de raspunsuri adaptogene semnificative, indicate de o întârziere în aparitia cataractei si a altor complicatii secundare ale diabetului zaharat. Extractul de Ginseng siberian vine sa completeze actiunea Castravetelui amar, având efecte hipoglicemiante directe, dar ajutând în acelasi timp si organismul sa se adapteze la stres, care are un rol major în aparitia si evolutia nefasta a diabetului. Extractul de Cicoare – studiile de medicina experimentala au aratat ca administrarea de extract de cicoare reduce glicemia cu aproximativ 20%. De asemenea, cicoarea reduce producerea de glucoza la nivel hepatic si stimuleaza secretia de insulina din celulele pancreatice. Trebuie notat ca extractul de cicoare reduce trigliceridele cu 19% si colesterolul total cu 16%, ceea ce este de un real ajutor diabeticilor, prevenind complicatiile cardiovasculare ale bolii, care sunt cele mai periculoase. Actiunea acestor extracte este potentata de pulberea de Anghinare, Afin, Dud si Troscot. Anhinarea are în compozitia sa inulina, care reduce nivelul zaharului, si alte substante care scad nivelul colesterolului negativ (în general diabeticii au si nivelul colesterolului LDL mai ridicat). Frunzele de afin contin mirtilina, care actioneaza asemenea insulinei, însa este de 50 de ori mai putin toxica decât aceasta. Dudul are efect antidiabetic, împiedicând absorbtia glucozei la nivel intestinal. |
Compozitie/1 capsula:
Precautii si contraindicatii: Poate interactiona cu antidiabeticele orale, la administrare concomitenta. Persoanele diabetice vor lua produsul sub supravegherea medicului specialist, pentru eventuala ajustare a dozelor medicatiei specifice (antidiabetice orale, insulina).
O cura cu acest produs dureaza 30-60 de zile, dupa care se face o pauza de 14-21 zile, dupa care administrarea se poate relua.