HYPER ARTEMISIN
Ingrediente - Hyper Artemisin:
Fructoborat de calciu (min. 2,7% B si 5% Ca) - 150 mg.
Capsula vegetala (Hipromeloza, guma gellan, colorant/dioxid de titan) - 93 mg;
extract atomizat (10% maltodextrina si guma acacia, min. 35% Artemisinina) (62,4 mg) din: parti aeriene de Pelin-alb (Artemisia absinthium) - 50% si Peiin-negru (Artemisia vulgaris) - 20% si din fructe si ramuri de Vasc (Viscum album) -30%, Sulfat de fier heptahidrat (min. 18% Fe) - 44,4 mg, Selenit de sodiu (min. 45% Se - 90 ug) - 0,2 mg.
Informatii nutritionale: Per portie (3 cps) VNR*(%) Per portie (3 cps)
Fructoborat de calciu 450 mg **
Extract atomizat de Pelin si Vasc, din care: 166,20 mg **
Artemisinina 58,17 mg **
Fier 23,98 mg 171%
Seleniu 270 ug 490%
*VNR = Valoare Nutritionala de Referinta cf. Regulament 1169/2011 **Nu a fost stabilita VNR
Produsele Hypericum:
Hyper Artemisin:
Tehnologie extractiva de top. Calitate garantata! Produsele sau suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obtinute din surse naturale atent verificate. Astfel, plantele medicinale folosite ca materie prima sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel incat putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanti toxici carcinogeni, erbicide, insecticide si ingrasaminte chimice.
Noutatea acestor produse ( Hyper Artemisin)este reprezentata de extractul integral concentrat din acestea, ceea ce asigura o mai buna biodisponibilitate si o mai buna asimilatie in organism a substantelor active benefice.
Extractele vegetale din produsul de fata Hyper Artemisin sunt obtinute printr-un proces multifazic bazat pe infuzare si atomizare. Acesta din urma este un proces menajant, net superior uscarii si macinarii plantelor. La obtinerea extractului uscat atomizat a fost folosita aparatura de top, unica in Romania, constand intr-un atomizor Spray-dry. Tehnologia uscarii prin Spray-dry este superioara din toate punctele de vedere uscarii clasice, in uscator.
Astfel, in cazul uscarii clasice, pulberea macinata se obtine din plante uscate in camere de uscare la temperaturi cuprinse intre 55 si 70oC; uneori pentru a creste randamentul uscarii se creste temperatura chiar si pana aproape de 100oC.
Din pacate, vitaminele, enzimele sau alte substante valoroase termolabile sunt distruse sau inactivate in acest proces fortat de deshidratare a plantelor. Mai mult, orice zahar din plante este caramelizat, iar uleiurile esentiale precum cele din plantele aromatice se pierd din cauza temperaturilor ridicate.
Pe de cealalta parte, uscarea prin atomizare se preteaza, prin excelenta, la materiile prime sensibile la temperatura (termolabile).
Atomizorul difera fata de alte instalatii de uscare prin faptul ca opereaza numai cu lichide (solutii, suspensii), in cazul produsului de fata, extractul obtinut prin infuzarea cu abur a partilor aeriene ale celor 2 specii de Pelin impreuna cu fructele si ramurile tinere de Vasc ce au fost uscate in prealabil la temperaturi menajante (30-40oC). Suspensia este dispersata sub forma de picaturi fine intr-un curent de aer cald, in care solventul se evapora repede. Lichidul de la suprafata se evapora rapid datorita suprafetei mari de contact si a venirii in contact cu gazul purtator. Astfel, extractul se mentine rece datorita vaporizarii lichidului, iar particulele uscate din suspensie nu se supraincalzesc datorita indepartarii lor imediate din zona de uscare.
In consecinta, produsul Hyper Artemisin se usuca sub forma de pulbere fina, formata din particule sferice care au o curgere mai buna decat cea a formulelor clasice. in plus, pulberea astfel obtinuta este mai stabila in timp decat produsele obtinute prin alte metode de uscare. Unul dintre motivele principale ale acestei stabilitati este acela ca forma sferica a particulelor ofera extractului o textura mai compacta, reducand posibilitatea inglobarii de aer in produsul final, astfel incat si dozarea in capsule este mult mai exacta si mai usoara. Un alt motiv important este acela ca extractul lichid obtinut prin presarea mecanica la rece a plantelor medicinale pastreaza nealterate toate uleiurile esentiale pe care acestea le contin.
Prin atomizarea acestui lichid, uleiurile sunt micro-incapsu-late prin emulsionarea extractului apos cu maltodextrina si guma acacia. Particulele solide din suspensie sunt acoperite cu cei doi excipienti prin atomizarea extractului in care acestia s-au adaugat, impreuna cu Fructoboratul de calciu si cu cei doi compusi de Fier si Seleniu. Pe masura ce apa se evapora, maltodextrina, guma acacia si fructoboratul de calciu acopera fiecare particula suspendata. in acest fel, creste stabilitatea substantei active (in produsul de fata: artemisinina) si se asigura o acoperire enterica a acesteia, deosebit de importanta mai ales pentru substantele instabile in mediul acid din stomac.
De aceea, pulberea obtinuta prin atomizare Hyper Artemisin este vie, activa din punct de vedere enzimatic si pastreaza toate vitaminele, minerale si alti compusi valorosi din materia prima, compusi ce altfel s-ar degrada, sau chiar distruge, in procesul de uscare clasic.
Concluzia este ca, prin acest procedeu menajant de extractie prin atomizare, se obtine un produsHyper Artemisin foarte valoros din punct de vedere nutritional, un produs a carui matrice nutritional-informationala este intacta. Se obtine un extract concentrat integral, viu, biodisponibil, in el regasindu-se atat partea hidrosolubila, cat si cea liposolubila din plantele medicinale proaspete sau uscate.
Caracteristici generale ale produsului Hyper Artemisin:
Hyper Artemisin este un produs atent formulat pentru a sustine procesele de diviziune celulara astfel incat acestea sa se produca normal, fara erori sau abnormalitati (cancer,tumori). Acest demers este cu atat mai necesar cu cat ritmul vietii noastre devine tot mai alert si stresant, iar alimentatia noastra devine tot mai haotica (mese neregulate, asocierea gresita a alimentelor, mancatul in graba si la ore improprii), procesata (devitalizata, lipsita de enzime) si plina de toxine, aditivi si cu un profil nutritional dezechilibrat (exces de carbohidrati rafinati, de grasimi saturate sau de sare).
Toti acesti factori de stres, impreuna cu un stil de viata sedentar, o hidratare insuficienta, un somn de slaba calitate si alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), in timp, pot creste stresul oxidativ si statusul inflamator din organism.
Acestea, la randul lor, pot creste considerabil probabilitatea de aparitie a unor erori de diviziune celulara ce vor trebui eliminate sau tinute in frau. Curele cu suplimente ce au la baza compusi bioactivi din plante medicinale cu actiune citotoxica (Pelin, Vasc) si compusii cu proprietati pro-oxidante (Fier, Seleniu) fiind una dintre solutiile cele mai naturale si eficiente in aceasta situatie.
Datorita formulei concentrate si a capsulei vegetale gastrorezistente, produsul de fata Hyper Artemisin asigura o cantitate optima de substante active (min. 35% artemisinina) ce nu sunt inactivate in stomac, fiind totodata usor de administrat.
Pentru realizarea extractului Hyper Artemisin, au fost folosite ingrediente 100% naturale precum fructele si crengutele tinere de Vasc sau partile aeriene de Pelin-alb si Pelin-negru provenind din plante nemodificate genetic, neiradiate si necontaminate cu metale grele sau alt fel de poluanti.
Astfel, acest produs deosebit a fost conceput pentru a avea o actiune citotoxica, pro-oxidanta asupra celulelor anormale si reglatoare la nivelul diviziunii celulare.
Proprietatile benefice ale ingredientelor incluse in Hyper Artemisin:
Fierul:
* contribuie la formarea normala a globulelor rosii si a hemoglobinei.
* contribuie la transportul normal al oxigenului in corp.
* contribuie la reducerea oboselii si a extenuarii.
* contribuie la functia cognitiva normala.
* contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.
Mai multe informatii:
Seleniul:
* contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
* contribuie la spermatogeneza normala.
* contribuie la mentinerea sanatatii parului.
* contribuie la mentinerea sanatatii unghiilor.
* contribuie la functionarea normala a glandei tiroide.
Mai multe informatii
Pelinul-alb (Artemisia absinthium) este o planta erbacee perena ce apartine familiei Asteraceelor (din care fac parte Tarhonul, Margaretele sau Floarea-soarelui). Aceasta este originara din zonele temperate ale Europei si Asiei si din Africa de Nord. Pelinul alb este poate cea mai utilizata specie de Pelin datorita aromei sale si a proprietatilor sanogene.
Astfel, acesta este ingredientul principal in obtinerea absintului, dar si un aromatizant important in alte tipuri de bauturi precum vermutul, pelinkovac, bittere, vinuri (vin pelin) si alte bauturi spirtoase. in trecut, acesta a fost folosit pentru obtinerea berii, substituind hameiul. in fitoterapie,
Pelinul alb este folosit, de regula, sub forma de infuzie, tinctura, pulbere sau ca ingredient al unor digestive (bitter). Acesta contine un compus activ denumit Artemisinina ce a fost izolata initial din Pelinita (Artemisia annua).
Pelinul-negru (Artemisia vulgaris) este o planta erbacee perena ce apartine si ea familiei Asteraceelor. Aceasta isi are originea in aceleasi regiuni ca si Pelinul-alb, fiind regasita si in Alaska.
Traditional, acesta este folosit la prepararea unor tipuri de bauturi (bittere, beri). La fel ca Pelinul-alb, Pelinul-negru contine Artemisinina, fiind folosit in scopuri similare.
Vascul (Viscum album) este o planta semiparazita ce apartine, mai nou, familiei Santalacee (din care fac parte si arborii de Santal), desi familia Viscaceelor a fost initial de sine statatoare.
Acesta creste pe tulpina altor pomi precum Marul, Bradul, Plopul, Teiul, Pinul, Ciresul etc. Toxicitatea acestuia variaza in functie de specia pe care o paraziteaza. Vascul folosit in produsele Hypericum provine doar de pe tulpinile de Mar sau Brad. Acesta este folosit in medicina naturista si in scop decorativ, avand si un rol important in numeroase legende, traditii si obiceiuri ale popoarelor europene.
Maltodextrina este un polizaharid obtinut prin hidrolizarea partiala a amidonului. Laboratoarele Hypericum folosesc doar maltodextrina obtinuta din porumb, astfel incat nu exista riscul provocarii unor reactii neplacute la persoanele cu sensibilitate la gluten sau boala celiaca. in mod obisnuit, maltodextrina este folosita ca aditiv alimentar in numeroase dulciuri si bauturi indulcite. in suplimentele alimentare, aceasta nu apare, de obicei, ca un ingredient activ ci, mai degraba, ca un excipient cu rol de suport, spre exemplu in preparatele atomizate.
Cu toate acestea, in produsul de fata, maltodextrina are rolul de a potenta activitatea si biodisponibilitatea Fructoboratului de calciu. Acest efect de sinergie intre Fructoborat si maltodextrina a fost confirmat de catre renumitul cercetator I.R. Scorei, observatiile dansului confirmand utilitatea prezentei acestui excipient in produsele din gama Bor Organic de la Hypericum. in prezent, aceasta combinatie deosebit de eficienta este unica pe piata suplimentelor alimentare din Romania!
Fructoboratul de Calciu (Ca[(C6H10O6)2B]2<<4H2O) este un complex organic de calciu, fructoza si bor ce se regaseste in mod natural in fructe si legume proaspete, dar si in nuci si ierburi aromatice. Acesta este considerat una dintre cele mai biodisponibile surse de calciu si bor, fiind mai sigur si usor de asimilat decat acidul boric/borax/borat de sodiu.
De fapt, fructoboratul de calciu este singura forma alimentara a borului considerata sigura, stabila, non-toxica si deosebit de activa biologic. Desi importanta calciului pentru buna-functionare a organismului uman este cunoscuta de majoritatea oamenilor, nu acelasi lucru se poate spune si despre bor. Borul organic este un element nutritional esential pentru sanatatea corpului uman, dar acest fapt este prea putin cunoscut, explicatia fiind ca, in trecut, borul a fost considerat un element neesential pentru om si animale, el fiind relevant doar pentru dezvoltarea normala a plantelor.
Totusi, studiile recente au demonstrat importanta deosebita a acestui microelement si, in prezent, sunt descoperite tot mai multe functii ale acestuia si ale compusilor sai derivati. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda un aport de 1-13 mg/zi de bor, cu un minim de 3mg/zi (= 130,5 mg fructoborat de calciu) pentru asigurarea beneficiilor nutritionale optime, carenta in acest mineral putand fi asociata cu probleme osteoarticulare, precum osteoporoza.
Deoarece anumiti compusi ai borului pot prezenta o oarecare toxicitate, fructoboratul de calciu este considerat cea mai sigura sursa pentru acest element. Mai mult, studiile stiintifice au aratat ca sub aceasta forma, borul este folosit in corpul uman atat la nivel celular, cat si extracelular cu o eficienta sporita, fructoboratul de calciu absorbindu-se intr-o forma intacta si stabila din tractul gastrointestinal. in concluzie, fructoboratul de calciu este o sursa naturala, sigura si deosebit de biodisponibila de calciu si bor, doua minerale absolut esentiale pentru functionarea corecta a corpului uman. in produsul de fata acesta sinergizeaza cu substantele active din Pelin (de ex. artemisinina, tuiona) si cele din Vasc (viscina, viscitoxina, acid viscic) si cu Fierul si Seleniul adaugate.
Fructoboratul de calciu intra in compozitia multor suplimente alimentare ce se regasesc pe piata Statelor Unite ale Americii, bucurandu-se de o tot mai mare popularitate, dar fiind inca la stadiul de noutate pe pietele din Europa. Recent acesta a fost introdus ca ingredient in suplimentele alimentare din Romania, Societatea Hypericum Impex fiind prima, si momentan singura, firma producatoare de suplimente naturale care a inclus fructoboratul de calciu (formula patentata) ca ingredient principal pentru gama sa de top.
Mai multe informatii:
Forma de prezentare: Un flacon contine 60 capsule a cate 350 mg
Greutate neta: e 21 g;
Mod de administrare:
Adulti: 3 capsule pe zi, inainte de masa, cu o cantitate suficienta de lichid, timp de 30 de zile.
Dupa o pauza de 1 saptamana, cura se poate relua.
Contraindicatii:
Nu se utilizeaza de catre persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Contraindicat persoanelor cu boli ale hemoglobinei (de ex. talasemie). Contraindicat persoanelor sub 18 ani si femeilor gravide sau care alapteaza.
Precautii:
* Persoanele care urmeaza tratamente medicamentoase sau care se afla sub supraveghere medicala (in special pentru probleme de coagulare a sangelui, ulcer, tensiune scazuta, afectiuni renale, hepatice sau cardiovasculare grave) sunt sfatuite sa consulte un specialist inainte de inceperea curei;
* A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic;
* A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor;
* Acesta este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta alimentara echilibrata si un stil de viata sanatos;
* Produsul nu contine ingrediente cu potential alergenic.
Conditii de pastrare:
Bine inchis, ferit de lumina si umiditate, la temperaturi de maximum 25oC.