Despre bacterii benefice si fibre
Bacteriile benefice sunt microorganisme vii, nepatogene, cu efecte extrem de benefice asupra sanatatii. Bacteriile benefice actioneaza in cavitatea bucala, tubul digestiv, caile respiratorii si in sistemul uro-genital.
FOS sunt fibre solubile care sustin actiunea bacteriilor benefice. Efectul principal al acestor microorganisme benefice are loc la nivelul intestinului subtire, iar al fibrelor solubile la nivelul intestinului gros, unde stimuleaza multiplicarea bacteriilor benefice Bifidobacterium.
Prin combinarea bacteriilor benefice cu fibrele solubile rezulta un produs sinbiotic. Tulpina Bifidobacterium longum BB536 (Morinaga) este produsa de Morinaga Milk Industry Co. Tokyo, Japonia, iar celelalte cinci tulpini sunt produse de Institutul Rosell-Lallemand Inc.
Din anul 1934 Institutul Rosell, lider in domeniul cercetarii si tehnologiei de producere a bacteriilor benefice, studiaza, dezvolta, produce si comercializeaza tulpini sigure pentru uzul uman. Tulpinile Lactobacillus rhamnosus R0011, Lactobacillus casei R0256/R0215, Lactobacillus plantarum R0202/R1012, Lactobacillus acidophilus R0052, Bifidobacterium longum BB536 (Morinaga), Bifidobacterium breve R0070 sunt patentate si protejate ca marca inregistrata de Institutul Pasteur din Paris. Beneficiile si siguranta administrarii celor 6 tulpini selectate au fost dovedite prin studii clinice in vitro si in vivo. Prin actiunea sinergica a acestor 6 tulpini cu spectre diferite de actiune se asigura eficienta maxima a produselor.
Proprietati
• reactivarea a peste 90% din bacteriile benefice intre 20 si 90 minute dupa administrare
• rezistenta la peristaltismul intestinal si capacitatea de a coloniza intestinul prin adeziune la celulele epiteliale intestinale prin stimularea sintezei de polizaharide
• rezistenta la actiunea antibioticelor
• actiune antagonista asupra agentilor cu efect daunator:
»» inhiba competitiv aceiasi nutrienti si aceiasi receptori de pe mucoasa intestinala
»» ajuta la scaderea pH-ului prin descompunerea glucidelor in acizi organici (acid lactic, butiric, acetic, propionic etc.)
»» ajuta la producerea de peroxid de hidrogen (H2O2)(peroxidul reduce aderarea bacteriilor daunatoare la peretele intestinal) si substante naturale cu actiune impotriva microorganismelor - bacteriocine (lactacin, bacteriocin, nisin, pediocin etc.)
FOS (Fructo-oligozaharide)(fibre solubile) pot actiona prin:
• potentarea actiunii bacteriilor benefice, cresterea nivelului de Bifidobacterium longum
• reglarea echilibrului acido-bazic
• reducerea acumularilor de toxine
• accelarea descompunerii alimentelor ingerate, facandu-le asimilabile
• reducerea nivelului de endotoxine, care declanseaza dezechilibre imunitare
Compozitie:
6 bacterii probiotice
1 bacterie prebiotica
Vitamina C
Poate contine urme de soia
Administrare
Cate 1 capsula de 1-3 ori/zi la masa sau conform recomandarii consultantului de specialitate. Pentru copii capsulele pot fi desfacute, iar continutul amestecat cu apa, suc natural de fructe la temperatura camerei sau mancare. A se pastra la frigider.
Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietatilor organoleptice. Astfel, pot exista variatii privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fara a influenta eficienta sau siguranta produsului.
Fiecare lot de materie prima si de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficientei, biodisponibilitatii si sigurantei corespunzatoare.