Lactoferina este glicoproteina cea mai activa din colostru (prima forma de lapte matern) si din zer, care leaga fierul in exces din organism (ca si transferina si feritina). Fierul, in forma ionica, in cantitate prea mare, este toxic pentru organism deoarece favorizeaza dezvoltarea agentilor patogeni, a celulelor tumorale si a artritei. Lactoferina este prezenta in concentratia cea mai mare in cavitatea bucala, dar se gaseste si in secretiile salivare, lacrimale, bronsice, nazale, biliare, pancreatice, vaginale, cervicale, in cele de pe suprafata mucoaselor si in sange. Receptori de lactoferina exista in celulele cheie ale sistemului imunitar (limfocite, monocite, macrofage).
-
reglarea metabolismul fierului; lactoferina este o substanta "siderofila" (capteaza ionii de fier in exces din tesuturi) care determina:
-
reducerea dezvoltarii celulelor anormale
-
stimularea sintezei globulelor rosii in maduva osoasa (furnizeaza ionii de fiernecesari)
-
reducerea actiunii virusurilor, bacteriilor, fungilor, parazitilor si a recurentei infectiilor
-
refacerea mucoasei intestinale si reducerea dezvoltarii microorganismelor patogene la nivel digestiv
-
reducerea inflamatiilor digestive si osteoarticulare
-
refacerea si stabilizarea masei osoase (leaga fierul liber din lichidul sinovial al articulatiilor), activeaza formarea si diferentierea osteoblastelor care construiesc tesutul osos
-
reducerea stresului oxidativ
-
modularea sistemul imunitar
-
refacerea organismului in stari de convalescenta si efort fizic intens (ajuta la refacerea tesuturilor datorita continutului crescut in aminoacizii arginina, glicina, prolina, leucina,
valina)
-
reducerea simptomatologiei in reactii alergice digestive (reduce permeabilitatea mucoasei digestive)
Compozitie / 1 capsula
Lactoferina............................................................................................................250mg
Mod de administrare
- Câte 1 capsula/zi la masa sau conform recomandarii consultantului de specialitate.