Actiuni: Antispastic general, antispastic bronsic, favorizeaza asimilarea calciului si consolidarea oaselor, vitaminizant B1, B2, B3, B5, B6 si B7, impiedica formarea calculilor renali, normalizeaza tensiunea arteriala, tonic cardiac, antiaritmic, normalizeaza glicemia, anxiolitic, stimuleaza fertilitatea, favorizeaza asimilarea potasiului si a fosforului.
Indicatii (în baza studiilor stiintifice recunoscute international):
Se utilizeaza ca adjuvant în:
Magneziul este un metal alcalin, identificat pentru prima oara în anul 1755 de catre savantul englez Joseph Black. Numele sau vine din limba greaca, Magnesia fiind numele unei regiuni din Tessalia. Aceasta substanta alcalina are un rol extrem de important in dezvoltarea animalelor si a plantelor, intervenind in foarte multe reactii fiziologice vitale, cum ar fi metabolismul zaharurilor, grasimilor si proteinelor, activitatile enzimatice, excitabilitatea neuromusculara, permeabilitatea celulara, coagularea sanguina etc. Corpul unei fiinte umane de varsta adulta contine aproximativ 25 grame de magneziu, din care mai mult de 50% se gaseste in oase, 25% in tesutul muscular, restul se repartizandu-se in inima, ficat, rinichi, tubul digestiv si in plasma. O cantitate infima de magneziu se afla in sangele nostru, dar aceast are un rol extrem de important pentru functionarea organismului, care in absenta acestui mineral constitutiv are intra efectiv in colaps.
DIFERENTA DINTRE MAGNEZIUL ORGANIC SI ALTE FORME DE MAGNEZIU
Fiind un mineral atât de important, magneziul a fost transformat rapid în medicament, el fiind obtinut atât prin procese de sinteza, cât si prin extractie naturala. Diferenta între magneziul de sinteza si cel organic este însa mare, în primul rând din punctul de vedere al eficientei terapeutice. Magneziul de sinteza este obtinut ca produs secundar în procesele industriale de obtinere a unor metale, fiind mai greu asimilat de organism si nu are decât o parte dintre efectele terapeutice ale magneziului natural. Magneziul natural este extras din apa marii, de unde se obtine prin filtrari succesiv, resultand un cocktail de oxid, clorura, sulfat si hidroxid de magneziu, amestecate in proportiile lasate de natura. Pentru a deveni viu sau, cu alte cuvine organic, magneziul marin este amestecat si cu un alt produs 100% natural remarcabil: drojdia de bere, a carei “armata” impresionanta de vitamine din complexul B fac magneziul asimilabil si ii dau calitatile terapeutice scontate
DEFICITUL DE MAGNEZIU ÎN ORGANISM
S-a obiectivat prin numeroase studii medicale ca, atunci cand organismul se confrunta cu deficit de magneziu, apar diverse tulburari, unele dintre ele extrem de grave. Primele simptome ale lipsei acestui mineral sunt: durerile de cap, de stomac, crampele musculare, rigiditatea in zona gatului. Atunci cand exista un teren deja sensibil, lipsa magneziului se manifesta si prin anxietate, atacuri de panica, nervozitate si un comportament agitat. Odata cu atacurile de panica si anxietatea pot aparea si alte simptome mai grave precum frica de spatii deschise, agorafobia, si insomnii. Lipsa magneziului din organism afecteaza si sistemul nervos periferic, lucru manifestat prin amortirea mainilor si picioarelor.
Cel mai periculos este deficitul acestui mineral pentru bolnavii cardiaci, la care bataile inimii devin neregulate, capacitatea de efort scade, tensiunea arteriala devine oscilanta, crescand riscul de infarct miocardic.
Uneori, lipsa magneziului din organism poate duce si schimbari de comportament: persoanele care de obicei sunt relaxate si increzatoare devin tensionate, nervoase si pesimiste. De multe ori, cei care au un nivel scazut de magneziu in corp au o pofta nebuna de ciocolata. Femeile pot experimenta schimbari ale ciclului menstrual. Atat barbatii, cat si femeile devin mult mai apatici, in special daca printre simptome se intalnesc si atacurile de panica.
PRODUS NOTIFICAT DE INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE - DEZVOLTARE PENTRU BIORESURSE ALIMENTARE - IBA CU NR. AA 5784 / 2012.
Compozitie: