Acizii grasi reprezinta unitatile structurale de baza ale Lipidelor. Lipide reprezinta un termen general ce se refera la grasimile alimentare. Corpul poate sintetiza numerosi acizi grasi. Cu toate acestea, grasimile pe care nu le poate produce în cantitati suficiente trebuie obtinute din alimentatie, iar acestea sunt denumite Acizi Grasi Esentiali (AGE).
AGE sunt întâlniti în abundenta mai mare în uleiuri de peste si uleiuri din seminte neprelucrate cum ar fi uleiuri din seminte de rapita, floarea soarelui si sofranel. Uleiul de in este un ulei exceptional ce contine ambii acizi grasi esentiali în cantitati apreciabile. Inul este una dintre cele mai bogate surse naturale de acizi grasi Omega 3. Pestii grasi de apa dulce rece, cum ar fi heringul, eglefinul, codul, macroul si somonul sunt de asemenea bogati în acizi Omega 3 polinesaturati si reprezinta o sursa de suplimente pe baza de ulei de peste. Omega 9 reprezinta acizi grasi neesentiali (organismul îi poate sintetiza) si sustinând functia mentala si contribuind la reducerea hipertensiunii.
A fost demonstrat faptul ca AGE au efecte benefice deosebite asupra organismului si influenteaza secretia de hormoni, imunitatea si sanatatea cardiovasculara. Deficientele de astfel de acizi grasi au fost asociate dezechilibrelor hormonale si afectiunilor degenerative. Acizii grasi mentin structura si functia membranelor celulare si sub-celulare.
Transportul colesterolului, descompunerea si eliminarea acestuia din organism sunt reglate de AGE. În plus, prostaglandina, o substanta asemanatoare hormonilor prezenta în organism, este influentata de acizii grasi Omega 3 si Omega 6 prin intermediul unei serii de reactii dependente de enzime.
Acizii grasi esentiali sunt de asemenea importanti pentru cresterea normala, în special cea a vaselor de sânge si a nervilor. În plus, acestia mentin aspectul tânar si suplu al pielii si al altor tesuturi, multumita capacitatii de lubrifiere.
A se administra ca supliment alimentar pentru adulti, trei (3) capsule moi pe zi, preferabil în timpul mesei.
Trei (3) capsule moi asigura:
Ulei de peste (din ansoa, macrou si sardine) 1300 mg
Ulei din seminte de in 1300 mg
Ulei de Limba Mielului 1300 mg, ce asigura: Acizi grasi Omega 3, Acid Alfa Linoleic 585 mg, Acid Eicosapentanoic (EPA)344 mg, Acid Docosahexanoic (DHA) 221 mg, Acizi grasi Omega 6, Acid Linoleic 598 mg, Acid Gama Linolenic 247 mg,Acizi grasi Omega 9, Acid Oleic 325 mg,
Acizi grasi polinesaturati Omega 3, ca esteri de etil
Ambalaj: 60 capsule moi