Ulei de peste delicios cu gust de lamaie. Stimuleaza metabolismul si activitatea functionala a sistemului nervos. EPA si DHA contribuie la mentinerea vederii si a functiei normale a creierului. EPA si DHA contribuie la functionarea normala a inimii.
Conform unui studiu publicat in Statele Unite ale Americii, suplimentele nutritionale care contin acizi grasi Omega 3, ajuta la combaterea simptomelor pentru dureri de spate si de gat.
Persoanelor care prezentau simptomele mai sus amintite (250 de persoane) li s-a impus sa consume zilnic supliment nutritional sub forme de capsule cu un continut de 1200 mg acid gras Omega 3. Fiecare participant a fost supus unui examen neurologic, in urma caruia s-a constatat ca, aceste persoane prezinta simptome care nu pot fi vindecate prin interventie chirurgicala sau printr-un tratament obisnuit.
Dupa o luna, rezultatele au fost evaluate cu ajutorul chestionarelor, si s-a ajuns la urmatoarea concluzie:
78% dintre persoane au consumat - conform prescriptiilor - zilnic 1200 mg acid gras Omega 3, iar 22% dintre ele au dublat aceasta doza.
60% dintre persoane au declarat ca au constatat o ameliorare pronuntata in combaterea durerilor de spate si de gat, mai mult, la 60% dintre ele durerile de articulatii au disparut.
80% dintre persoane au declarat ca sunt multumite cu ameliorarea obtinuta, si 88% dintre ele ca au de gand sa continue consumarea suplimentului nutritional chiar si dupa perioada de testare.
Pe durata consumarii suplimentelor nutritionale, nu s-au constatat efecte secundare.
Pentru a functiona, creierul nostru are nevoie de o substanta - acidul docoso-hexa enoic (DHA), care se gaseste in grasimile tip omega 3, stimulatoare ale proceselor cerebrale.
Uleiul de peste are in compozitie acizi grasi nesaturati cu lanturi lungi de atom de carbon, cei mai importanti fiind acidul eicoso-penta-enoic si acidul docoso-hexa-enoic care sunt implicati in sinteza prostaglandinelor, reglatoare a numeroase procese biochimice. Prostaglandinele sunt implicate in raspunsul imun, functionarea corespunzatoare a aparatului cardiovascular, reduc nivelul colesterolului si al trigliceridelor, impiedica agregarea trombocitara scazand astfel riscul de arteroscleroza, hipertensiune arteriala si infarct de miocard. Deoarece reduc vascuozitatea sangelui, contribuie la imbunatatirea conditiilor de circulatie sanguina, crescand aportul de oxigen al tesuturilor.
Omega 3 scade tensiunea arteriala, stimuleaza regenerarea tesuturilor, previne aparitia bolilor astmatice la copii si adulti, are actiune antiinflamatorie si antioxidanta, adaptogena, vitaminizanta.
Este cunoscut faptul ca, la diabetici, riscul aparitiei bolilor cardiovasculare este de cinci ori mai mare. La eschimosi se constata un nivel scazut al lipidelor in sange si o toleranta normala la glucoza. In conditiile unui consum crescut de glucide (obisnuit in tarile occidentale), nivelul lipidelor din sange creste iar toleranta la glucoza scade, favorizand astfel aparitia diabetului.
Cercetarile efectuate pe animale de catre medicul american David P. Rose au aratat ca acizii Omega 3 pot preveni cancerul la san (care manifesta o frecventa extrem de scazuta la eschimosi), precum si pe cel de colon (intestin gros).
Acizii grasi Omega 3 actioneaza si asupra sistemului imunitar, crescand rezistenta la infectii. Se mai pot recomanda si in unele boli ale sistemului nervos (scleroza in placi). Administrarea uleiului de peste s-a dovedit a fi utila si in protejarea pielii.
Concentratia cea mai mare in acizi grasi nesaturati Omega 3 o au somonul si heringul.
OMEGA 3 - ULEI DE PESTE NATURAL 2500MG - 150 ML
Supliment alimentar Notificare: SNPMAPS AA14586/2021
Substante active in 5ml (doza zilnica): Cantitate %VNR
Acizi grasi Omega-3 2500mg **
Din care : EPA (Acid Eicosapentaenoic) 350 mg **
DHA (Acid Docosahexaenoic) 2000 mg **
Alte acizi Omega-3 150 mg **
Vitamina E 11,5mcg - TE 96%
Ingrediente: ulei de peste ; potentiator de aroma: lamaie; Vitamina E/amestec de tocoferoli naturali; antioxidant: amestec de extract de Rozmarin; palmitat de ascobil si extract bogat in tocoferoli.
Mod de utlizare: 5 ml in timpul mesei sau imediat dupa masa. Pentru dozare folositi capacul cu care este prevazut produsul. A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.
Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos. A se pastra la temperatura camerei, la loc uscat si ferit de expunerea la soare sau la surse de caldura. A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici! Dupa deschidere, pastrati produsul in frigider si consumati intr-un interval de 30 zile. Contraindicat persoanelor alergice la peste.
EPA si DHA contribuie la functionarea normala a inimii.
EPA si DHA contribuie la mentinerea vederii si a functiei normale a creierului.
Efectul benefic se obtine in conditiile unui consum zilnic de 250mg EPA si DHA, respectiv 250 mg DHA.
Producator: Vitaking Kft Ungaria, Veszprem, Loszergyari ut 5