Emolient, balsamic asupra mucoaselor uscate si iritate ale tractului respirator, contribuind la instalarea unei senzatii confortabile la acest nivel.
Sustine fluidizarea si eliminarea secretiilor bronsice.
INGREDIENTE/COMPRIMAT:
-zahar
-extracte moi de: scaiul vantului (Eryngii campestri herba), flori de ciubotica cucului (Primulae flos), radacina de nalba (Althaeae radix), lichen de piatra (Lichen Islandicus) – 100 mg
-uleiuri esentiale de: eucalipt (Eucalypti aetheroleum), pin (Pini aetheroleum), fenicul (Foeniculi aetheroleum), anason (Anisi aetheroleum), coada soricelului (Millefolii aetheroleum) – 30 mg
-tinctura de propolis – 20 mg
-excipienti (agent de incarcare: lactoza, agent de curgere: stearat de magneziu, aerosil).
Scaiul vantului contine saponine triterpenice care contribuie la colectarea si eliminarea secretiilor bronsice, la calmarea contractiilor musculaturii netede a tractului respirator, fiind benefic pentru calmarea mucoasei uscate a gatului si pentru ameliorarea disconfortului respirator.
Ciubotica cucului este o planta care a constituit un important remediu inca de la inceputurile medicinei. Contine flavonoide si saponine triterpenice, acestea imprimandu-i un efect de fluidizare si eliminare a secretiilor bronsice avand o actiune benefica in cazul iritatiilor si a disconfortului respirator.
Nalba mare este o planta cu un continut bogat de mucilagii, cu efect emolient, balsamic, asupra mucoaselor uscate si iritate ale tractului respirator, contribuind la instalarea unei senzatii confortabile la acest nivel.
Lichenul de piatra contine mucilagii, glucani, acizi aromatici si alifatici. Farmaciile daneze erau familiarizate cu el inca din 1673, acestea vorbind favorabil despre efectele sale in problemele respiratorii. Prezinta efect demulcent datorita polizaharidelor; acizii organici amari au efect de combatere a microorganismelor potential patogene.
Azulenele din uleiul esential de coada soricelului au proprietati calmante locale si ajuta la refacerea structurii normale si la mentinerea sanatatii mucoaselor.
Uleiul esential de eucalipt are ca si componenta principala 1,8-cineolul, sau eucaliptolul, care este un agent recunoscut cu efecte demonstrate in studii stiintifice de fluidizare si eliminare a secretiilor bronsice, de improspatare a respiratiei.
Uleiul esential de pin a fost admis in Pharmacopoeia of the Throat Hospital, Londra in 1872. Astazi se cunosc efectele sale de fluidizare a secretiilor bronsice, de optimizare a fluxului sangvin marit in zone ale mucoaselor respiratorii si un efect usor de combatere a microorganismelor potential patogene.
Uleiurile esentiale de feniculul si anason, bogate in trans-anetol, imprima efecte de optimizare a contractiilor musculaturii netede a tractului respirator, de fluidizare a secretiilor bronsice, de eliminare a acestora, si de combatere a microorganismelor potential patogene.
Propolisul este considerat una din cele mai eficiente substante naturale in combaterea microorganismelor, avand un spectru larg; pe langa aceasta, propolisul sustine procesele naturale de aparare ale organismului, contribuie la calmarea iritatiilor si la reducerea senzatiilor de disconfort local, sustine procesele de refacere a structurii normale a mucoaselor.
BENEFICII ALE UTILIZĂRII:
-efect emolient, balsamic asupra mucoaselor uscate si iritate ale tractului respirator, contribuind la instalarea unei senzatii confortabile la acest nivel
-sustine fluidizarea si eliminarea secretiilor bronsice
-ajuta la reducerea inflamatiilor la nivelul mucoaselor tractului respirator
-contribuie la combaterea microorganismelor potential patogene la nivelul tractului respirator
-contribuie la improspatarea si usurarea respiratiei.
ATENŢIONĂRI:
Nu se recomanda in caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Nu se recomanda in caz de intoleranta la lactoza, diabet si de alergie la produsele apicole.
SARCINĂ ŞI ALĂPTARE:
Nu se recomanda femeilor insarcinate datorita unor posibile efecte de stimulare a contractiilor uterine.
Nu se recomanda mamelor care alapteaza datorita faptului ca substantele active trec in laptele matern si pot modifica gustul laptelui.
EFECTE SECUNDARE ŞI INTERACŢIUNI:
La dozele recomandate nu au fost semnalate interactiuni si efecte secundare.
MOD DE ADMINISTRARE:
Copii 3-6 ani: cate 1/2 comprimat de 3 ori pe zi
Copii 6-12 ani: cate 1 comprimat de 3 ori pe zi
Copii peste 12 ani si adulti: cate 1 comprimat de 5-6 ori pe zi.
Comprimatele de supt se tin in cavitatea bucala pana se topesc; nu se mesteca si nu se inghit intregi.
Dupa administrare, timp de 30 de minute nu se consuma alimente sau lichide.
Durata curei: 5-10 zile.
ASOCIERI RECOMANDATE:
Pentru eliminarea disconfortului respirator comprimatele de supt Plantusin -R44 se pot asocia cu capsule Biosept -A5, Biomicin -A2/A14, Biomicin forte -A3/A15, produsele din gama Hapciu, sirop Plantusin -R8/R9, sirop Plantusin forte -R25/R18, ceai Plantusin -R1, ceai P-Pulmonar -R14.
În caz de disconfort la nivelul gatului, produsul se poate asocia cu comprimatele de supt Plantusin pentru gat -R13.
SFATURI PRACTICE DE DIETĂ ŞI STIL DE VIAŢĂ:
Pentru eliminarea disconfortului respirator si favorizarea expectoratiei evitati consumul de produse lactate, dulciuri cu zahar alb, faina alba, grasimi si prajeli. Consumati alimente hranitoare si usor de digerat: fructe, legume, zarzavaturi, fie sub forma cruda, de suc sau coapte, fierte, si de asemenea, supe calde. Beti multe lichide (ceaiuri, supe, sucuri proaspat stoarse din fructe sau compoturi indulcite cu miere); astfel evitati deshidratarea si ajutati expectoratia prin fluidificarea secretiilor mucoase.