* 100% natural * Fara zahar sau îndulcitori artificiali * Fara conservanti, coloranti sau arome artificiale * Fara gluten * Fara lactoza * Nu baloneaza * Nu creaza mirosuri neplacute ale cavitatii bucale.
Din intreg regnul vegetal, in semintele de canepa se gasesc proteinele comestibile care pot fi folosite in cea mai completa masura de catre organismul uman.
Proteinele sunt considerate complete atunci când contin toti aminoacizii într-o cantitate suficienta si într-un raport care sa serveasca nevoile organismului. Proteina din cânepa îi contine pe toti cei 21 de aminoacizi cunoscuti, inclusiv pe cei 8 aminoacizi esentiali, pe care organismul uman adult nu îi poate produce.
65% din continutul total de proteina din samânta de cânepa este proteina globulara numita edestina, care se aseamana foarte tare cu globulina din plasma sanguina umana. Edestina este usor de digerat, este absorbita usor, si vitala pentru mentinerea unui sistem imunitar sanatos. Edestina are abilitatea unica de a stimula producerea de anticorpi împotriva agentilor invazivi.
Proteinele sunt potentiali alergeni, reactii intalnite la soia, lactate sau proteinele din diverse tipuri de alune. Alergii la semintele de cânepa nu au fost semnalate niciodata.
Spre deosebire de alte pudre proteice, cea din cânepa are un continut bogat in acizi grasi polinesaturati esentiali Omega-6 si Omega-3 in raportul ideal de 3:1 pentru asimilarea de catre organism.
Multe pudre proteice din alte surse vegetale, care nu poarta inscriptia „organic”, sunt produse cu solventi, care au un impact nociv atât asupra mediului înconjurator cât si asupra sanatatii umane. Pudra proteica din cânepa este produsa numai prin tehnici de presare la rece si nu implica utilizarea de hexan sau alti solventi în procesul de productie.