BENEFICII
Formula complexa din 10 uleiuri esentiale cu actiune antivirala si antibacteriana.
Produsul este 100% natural.
Nu induce efecte adverse.
Produsul poate fi folosit cu usurinta, datorita ambalajului cu sticla roll-on.
Arii de actiune: Antiviral
Antiseptic al cailor nazale si a aerului inspirat.
Formula complexa din 10 uleiuri esentiale cu actiune antivirala si antibacteriana.
Utilizare usoara datorita sticlei cu roll-on.
Greutate neta: 5 ml
Conditii de pastrare: la loc uscat si la temperatura mediului ambiant
Ingrediente:
uleiuri esentiale de: menta (Menthae aetheroleum), eucalipt (Eucalypti aetheroleum), lavanda (Lavandulae aetheroleum), tea tree (Melaleucae aetheroleum), lamaie (Citri aetheroleum), anason stelat (Illicium verum aetheroleum), lemongrass (Cymbopoginis citrati aetheroleum), cuisoare (Caryophylli floris aetheroleum), cimbru (Thymi aetheroleum), rozmarin (Rosmarini aetheroleum); aldehida cinamica; camfor; ulei vegetal de cocos; trigliceride caprilice/caprice.
Administrare:
Se desurubeaza capacul de protectie, se pozitioneaza sticluta in dreptul nasului si se inspira adanc alternativ pe fiecare nara, direct din sticluta (dupa ce se ruleaza bila); se poate aplica la baza nasului.
Se mai poate aplica la incheietura mainii, in palma sau pe un servetel si se inhaleaza, timp de minim un minut.
Se foloseste de cate ori este nevoie pe zi.
Precautii:
Produs de uz extern.
Evitati contactul cu ochii, buzele si alte zone sensibile. Poate produce iritarea pielii la persoanele hipersensibile.
A nu se folosi la copii sub 3 ani.
Planta folosita inca din antichitate, menta era cunoscuta de daci sub numele de mantia, mentia, minta. Calitatile curative ale mentei erau deja mentionate in lucrarile medicilor antici precum Hippocrates si Paracelsus, iar Lonicerus, in 1564, scria despre acestea in editia a III-a a publicatiei Synopsis Stirpium Britannicum. Power si Kleber au propus pentru prima data, in 1894, estimarea mentolului in uleiul de menta, cunoscut ca avand efect anestezic si antiseptic local, si pe care in zilele noastre il stim cel mai bine pentru calitatile sale de a usura respiratia, aroma sa placuta degajand caile respiratorii si aducand o nota de prospetime.
Frunzele de eucalipt constituie, in zonele originare, un popular remediu, avand un miros puternic, aromatic si agreabil, si un gust amarui-aromatic care, ca si frunzele de menta, lasa in urma o senzatie racoritoare si o stare reconfortanta. The British Pharmaceutical Codex (1911) pomeneste faptul ca uleiul esential era folosit ca antiseptic si frecvent stropit pe batista si inhalat.
Lavanda este un remediu important traditional utilizat in Asia, Europa, Roma Antica, Grecia Antica, si poate fi regasita, de asemenea, in textele evreiesti antice si in cele Biblice. In secolul al XV-lea, atunci cand s-a dezvoltat tehnica distilarii, Hildegarde von Bingen, Matthiolus si Paracelsus au descris utilizarea apei distilate saturata cu ulei esential din lavanda ca linistitor.
Tea tree este remarcabil pentru uleiul sau esential, produs si comercializat in prezent la scara comerciala si utilizat in special intr-o serie de produse cu calitati antiseptice. Timp de mii de ani, aborigenii australieni foloseau frunzele in scopuri medicinale; zdrobindu-le, ei obtineau un preparat cu calitati antiseptice si antifungice. In anii 1920, un chimist australian, Dr. Arthur Penfold, a studiat proprietatile sale antiseptice, descoperind atunci ca uleiul esential extras din Melaleuca alternifolia a fost de 12 ori mai puternic decat acidul carbolic, antisepticul utilizat in acele timpuri. Printre numeroase alte componente active, uleiul contine terpinen si cineol.
Uleiul esential de lamaie, bogat in limonen, este folosit atat ca aromatizant alimentar, cat si in medicina pentru a corecta gustul si a creste puterea infuziilor si tincturilor amare, dar si in aromaterapie datorita virtutilor conferite de aroma sa tonica, reconfortanta, racoritoare si agreabila.
Planta care produce anasonul stelat este un arbust mic, indigen din sud-vestul Chinei, care creste in zonele muntoase din Yunnan. Publicatiile de profil farmacognostic din secolele XIX-XX, prezentau uleiul esential extras din fruct ca foarte asemanator cu cel al anasonului obisnuit, avand calitati similare, dar o aroma mai puternica.
Lemongrass este o planta mult utilizata in tari precum India, China si Tailanda a ca aromatizant in bauturi, deserturi si alte preparate culinare. Uleiul esential de lemongrass est-indian, cum se mai numeste, provine din Malabar, Cochin, India si Peninsula Malay. A fost oficial descris in British Pharmacopoeia din 1914, avand in compozitie ca aldehida principala citralul, acesta fiind in proportie de 70 - 85%, si conferindu-i aroma asemanatoare cu a lamaii.
Cuisoarele, originare din Indonezia, au constituit un articol de comert in India de timpuriu. Subiecte ale scriitorilor chinezi ai dinastiei Han (266 I.Hr. - 220 D.Hr.), acestea au devenit cunoscute in Europa prin secolul IV. Cuisoarele sunt utilizate atat in medicina indiana Ayurveda, medicina chineza cat si in fitoterapia occidentala, in special pentru efectele uleiului esential pe care il contin.
Pomenit de catre Galenus si Dioscorides, cimbrul a fost plantat in scop medicinal in Anglia inca din secolul XI. Uleiul esential este tratat in farmacopee si carti standard de fitoterapie de multe decenii, iar in Germania produse continand ulei esential de cimbru exista pe piata cel putin din 1976. Prezenta timolului (gasit de catre Caspar Neumann in 1719) confera uleiului o eficienta actiune de sustinere a apararii a organismului.
Uleiul esential de rozmarin, cu continut destul de bogat in camfor, are o aroma cu note ierboase, lemnos - camforate, balsamice, care confera o senzatie reconfortanta, de prospetime. In secolul al XVI-lea a fost inclus in celebrul parfum Aqua Reginae Hungariae alaturi de salvie si ghimbir.
Aldehida cinamica este substanta care confera scortisoarei aroma si mirosul, constituind in jur de 90% din uleiul esential al acesteia. A fost izolata din uleiul esential de scortisoara in 1834 de Jean-Baptiste Dumas si Eugene-Melchior Peligot. Printre altele, scortisoara sustine sanatatea tractului respirator superior si are un efect tonic.