Siliciul Organic stimuleaza productia de colagen care este foarte importanta pentru mentinerea frumusetii si sanatatii parului, a pielii si a unghiilor. Extractul de Coada-Calului in care se regaseste Siliciul Organic impiedica imbatranirea prematura a pielii si contribuie la mentinerea elasticitatii acesteia.
Contribuie la:
* sustinerea sanatatii pielii, unghiilor si a parului
- stimuleaza productia de colagen;
* refacerea tesutului osos distrus
- favorizeaza asimilarea calciului;
* functionarea normala a sistemului urinar, asigurand drenarea lichidelor corporale;
* hranirea si regenerarea tesuturilor conjunctive;
* protejarea organismului impotriva stresului oxidativ;
* protectia sistemului cardiovascular
- tonifiaza vasele de sange;
* protectia organismului impotriva actiunii radicalilor liberi
- datorita continutului ridicat de bioflavonoizi si nutrienti Siliciul organic are capacitatea de a regla metabolismul celular si de a intari peretele celular.
Indicatii (in baza studiilor stiintifice acceptate international):
Siliciul este unul dintre elementele de baza in construirea corpului nostru. Totusi, Siliciul este adesea deficitar in organism. Toate tesuturile elastice care intra in compozitia oaselor, tendoanelor, ligamentelor, vaselor de sange sunt constituite dintr-o adevarata matrice de Siliciu, de care sunt fixate apoi celelalte elemente.
Extractul pulbere este cea mai puternica forma de administrare a unei plante medicinale. Este pulberea fina, obtinuta din extractele alcoolice (sau, mai rar, apoase) prin procesul de atomizare. Extractul pulbere este de peste zece ori mai bogat in principii active si mai puternic, din punct de vedere al proprietatilor farmacodinamice, decat simpla pulbere de planta. Extractul pulbere, care nu mai contine practic deloc apa, alcool sau celuloza, este asimilat aproape instantaneu de organism.
La nastere avem o cantitate foarte mare de Siliciu in organism si cantitati relativ reduse de calciu. Apoi, cu cat inaintam in varsta cu atat cantitatea de Siliciu din organism scade in timp ce cantitatea de calciu creste. Datorita acestei cantitati marite de Siliciu din organism, ranile unui copil se vindeca mult mai rapid decat cele ale unui adult.
Organismul uman are capacitatea de a asimila doar Siliciul aflat in forma organica, insa acesta este tot mai greu de gasit in hrana chimizata si rafinata a omului modern.
Diferenta dintre Siliciul Organic si alte forme de Siliciu:
Oamenii de stiinta, cum ar fi cercetatorul francez Loic Le Ribault, au studiat zeci de ani pentru a afla cum se transforma Siliciul mineral in Siliciul Organic. Ei au aflat ca doar foarte putine bacterii, cateva alge si cateva plante inferioare sunt capabile sa asimileze Siliciul din sol, toate celelalte organisme fiind dependente de capacitatea acestora de a metaboliza acest mineral. Din pacate, alimentatia contemporana contine foarte putin Siliciu Organic.
Deficitul de Siliciu in organism:
Privarea de Siliciu Organic duce, in timp, la aparitia unor tulburari si afectiuni extrem de diverse. Primul simptom este incapacitatea organismului de a asimila Calciul, Fosforul si Magneziul. Apoi, cea care are de suferit este pielea, care devine uscata si imbatraneste prematur, pierzandu-si elasticitatea si fiind expusa la riscuri ridicate de a fi afectata de boli cum ar fi psoriazisul, acneea sau eczema alergica. Rand pe rand, parul, unghiile, oasele si articulatiile sunt slabite si devin vulnerabile la boli datorita lipsei de Siliciu. În ultima instanta apar bolile cardiovasculare si cele ale aparatului respirator (bronsita, astm).
Beneficiile Siliciului:
* Siliciul intensifica actiunile Fierului, Calciului, Magneziului, Potasiului si Borului in organism.
* Siliciul este unul dintre factorii esentiali in reconstructia oaselor rupte, in vindecarea taieturilor sau arsurilor. Datorita rolului pe care il joaca in integritatea oaselor, peretilor arteriali, dintilor, gingiilor, pielii, parului si unghiilor, Siliciul a fost utilizat si pentru a reduce eczemele si psoriazisul.
* Siliciul Organic are, de asemenea, un rol esential in functionarea sistemului imunitar. La persoanele cu un stil de viata nesanatos, concentratia de Siliciu din organism scade cu o viteza foarte mare, iar o data cu pierderea siliciului, organismul se degradeaza cu o viteza direct proportionala.
* Siliciul Organic ajuta, de asemenea, la imbunatatirea sistemului cardiovascular. Conform cercertarilor, concentratia de Siliciu din vasele de sange ale persoanelor care nu sufera de boli de inima este de pana la 14 ori mai mare decat in cazul persoanelor care sufera de astfel de afectiuni.
Siliciul Organic joaca un rol important in eliminarea acumularilor de aluminiu, factor care determina diverse forme de senilitate inclusiv, Alzheimer.
Nu in ultimul rand, Siliciul reda stralucirea naturala a pielii, parului si unghiilor, protejandu-le de diverse infectii si ajutandu-le sa ramana frumoase si puternice.
Compozitie per 1 capsula:
Coada-calului (Equisetum arvense) extract standardizat cu min. 7% Siliciu...150 mg;
Coada-calului (Equisetum arvense) pulbere din parti aeriene...150 mg.
Administrare:
adulti 1 capsula de 3 ori pe zi;
copii 1 capsula de 2 ori pe zi.
Precautii si contraindicatii: Edem cardio-renal, litiaza renala. A se administra cu prudenta femeilor insarcinate sau care alapteaza.