ACTIUNI:
INDICATII (in baza studiilor stiintifice acceptate international):
Se utilizeaza ca adjuvant in:
Siliciul este unul dintre elementele de baza in construirea corpului nostru. Totusi, Siliciul este adesea deficitar in organismul nostru. Toate tesuturile elastice care intra in compozitia oaselor, tendoanelor, ligamentelor, vaselor de sange sunt constituite dintr-o adevarata matrice desiliciu, de care sunt fixate apoi celelalte elemente. O data ce un os a fost rupt,o portiune de piele a fost taiata sau arsa ori peretii unui vas de sange au fostlezati, siliciul este unul dintre factorii esentiali in reconstructia acestora. Apoi, tineretea pielii, vigoarea firelor de par si a unghiilor, sanatatea smaltului dintilor este determinata tot de prezenta siliciului.
Siliciul are de asemenea un rol esential in functionarea sistemului imunitar. La persoanele cu un stil de viata nesanatos, concentratia de siliciu din organism scade cu o viteza foarte mare, iar o data cu pierderea siliciului, organismul se degradeaza cu o viteza direct proportionala.
Organismul uman are capacitatea de asimila DOAR siliciul aflat in forma organica. Siliciul organic este tot mai greu de gasit in hrana chimizata si rafinata a omului modern.
DIFERENTA dintre SILICIUL ORGANIC si alte forme de SILICIU:
Doar siliciul organic, poate fi asimilat de catre organismul uman, avand efecte benefice.
Oamenii de stiinta, cum ar fi cercetatorul francez Loic Le Ribault, au studiat zeci de ani pentru a afla cum se transforma siliciul mineral in siliciul organic. Ei au aflat ca doar foarte putine bacterii, cateva alge si cateva plante inferioare sunt capabile sa asimileze siliciul din sol, toate celelalte organisme fiind dependente de capacitatea acestora de a metaboliza acest mineral. Din pacate, alimentatia contemporana, contine foarte putin siliciu organic.
DEFICITUL DE SILICIU IN ORGANISM
Privarea de siliciu organic duce, in timp, la aparitia unor tulburari si afectiuni extrem de diverse, primul simptom este incapacitatea organismului de a asimila calciul, fosforul si magneziul. Apoi, cea care are de suferit este pielea, care devine uscata si imbatraneste prematur, pierzandu-si elasticitatea si fiind expusa la riscuri ridicate de a fi afectata de boli cum ar fi psoriazisul, acneea sau eczema alergica. Rand pe rand, parul, unghiile,oasele si articulatiile sunt slabite si devin vulnerabile la boli datorita lipseide siliciu. In ultima instanta apar bolile cardiovasculare si cele ale aparatuluirespirator (bronsita, astm).
Compozitie:
- pulbere din parti aeriene de Coada calului (Equisetumarvense L) - 150 mg
- extract hidroalcoolic uscat din parti aeriene de Coada calului, cu min. 7% siliciu, (Equisetum arvense L) - 150 mg.
Capsula tare de gelatina.
Fiecare capsula contine minimum 10,5 mg siliciu organic din coada calului.
Administrare:
Precautii si contraindicatii
Edem cardio-renal, litiaza renala.
Se va administra cu prudenta femeilor insarcinate.
Mod de administrare:
De regula, se iau cate 1-2 capsule, de 3 ori pe zi.Se recomanda cure de minim 30 de zile.