CARACTERISTICI GENERALE SIROP DE COACAZ-NEGRU FARA ZAHAR:
Siropul de Coacaz-negru fara zahar este un aliat puternic in tonifierea sistemului cardiovascular si modularea raspunsului sistemului imunitar fata de diversi factori de mediu cu potential alergen. Grija fata de sistemele cardiovascular si imunitar ale corpului nostru este cu atat mai importanta cu cat ritmul vietii noastre devine tot mai alert si stresant, iar alimentatia noastra devine tot mai haotica, procesata, plina de toxine si cu un profil nutritional dezechilibrat.
Toti acesti factori de stres, impreuna cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficienta, un somn de slaba calitate si alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), in timp, pot genera stres oxidativ si contribuie la cresterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acesti stresori pot modifica microbiota intestinala, alterand modul in care sistemul nostru imunitar raspunde la anumiti factori de mediu sau chiar endogeni.
Acest lucru are o influenta negativa asupra intregului corp, inclusiv a celor doua sisteme. De aceea, extractele din plante, precum Coacazul-negru, ce contin compusi activi cu proprietati imunomodulatoare, adaptogene si fortifiante sunt o solutie naturala si la indemana pentru combaterea acestor factori cu impact negativ asupra sanatatii noastre. In plus, produsele fara zahar au un aport caloric mult mai mic decat cele care contin zahar, fiind indicate in dietele cu restrictii calorice si/sau cele cu un aport redus de carbohidrati.
Ingrediente:
Extract natural, obtinut prin presarea la rece, din fructe de Coacaz-negru-(Ribes nigrum), apa demineralizata, indulcitori-(ciclamat de sodiu, zaharinat de sodiu, acesulfam K), conservant-(benzoat de sodiu). 1 l de sirop de Coacaz-negru fara zahar (hipocaloric) este obtinut din 2 kg fructe proaspete de Coacaz-negru.
Detalii Sirop de Coacaz-negru fara zahar:
Fructele folosite ca materie prima pentru siropurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel incat putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanti toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, ingrasaminte chimice, microorganisme sau virusi patogeni.
Pentru realizarea Siropului de Coacaz-negru fara zahar, au fost folosite fructe provenind din plante nemodificate genetic, obtinute preponderent din flora spontana a tarii noastre. Coacazele-negre au fost presate la rece in vederea mentinerii intacte a compusilor sanogeni (vitamine, minerale, enzime) din ele. In loc de zahar, la obtinerea siropului a fost folositi indulcitori hipocalorici. Acestia au o putere de indulcire similara sau mai mare decat cea a zaharului, fara a aduce un aport caloric insemnat in organism (noncalorici/hipocalorici).
Siropul de Coacaz-negru fara zahar este un adjuvant valoros in curele de vitaminizare si mineralizare, dar si in cele de detoxifiere. Produsul este recomandat in special persoanelor ce au glicemia crescuta (sau cu tendinta de crestere) datorita folosirii indulcitorilor hipocalorici, in locul zaharului. Siropul este util si in curele de slabire, fiind un produs hipocaloric. Acesta mareste diureza ajutand la eliminarea acidului uric, la curatarea rinichilor si la drenarea bilei.
Continutul in fier (non-hemic) al Coacazelor-negre sustine procesul de formare a globulelor rosii (hematopoieza), iar rutozidul din aceste fructe contribuie la fluidizarea sangelui, limitarea permeabilitatii capilare si la imbunatatirea circulatiei. Astfel, printre virtutile siropului de Coacaz-negru se numara actiunea: antiinflamatoare, imunomodulatoare, antioxidanta, tonica la nivel cardiovascular si nervos, fortifianta, antianemica, depurativa si cea diuretica.
Prezentarea compusilor activi din Sirop de Coacaz-negru fara zahar:
Coacazul-negru (Ribes nigrum) are proprietati fortifiante asupra sistemului imunitar, protejeaza impotriva efectelor negative ale stresului oxidativ si limiteaza procesele inflamatorii din organism datorita vitaminei C, a antocianilor si a polifenolilor continuti.
Conform analizelor de laborator, Coacazele-negre sunt deosebit de valoroase din punct de vedere nutritional, avand in compozitia lor: apa (80%), carbohidrati (10 g%), proteine (0,9 g%), grasimi (0,09 g%). In plus, proprietatile nutritive si sanogene ale acestor fructe se datoreaza unor compusi precum: vitamina C (200 mg%), vitamina B6 (78 mg%), vitamina B1 (52 mg%), vitamina B2 (27 mg%), vitamina A (23 mg%), vitamina PP (niacina) (29 mg%), calciu (45 mg%), potasiu (300 mg%), fosfor (40 mg%), fier (0,8 mg%), zinc (0,15 mg%), magneziu (0,3 mg%). De asemenea, Coacazele-negre mai contin: taninuri, rutozid, antociani, polifenoli, betacaroteni, celuloza (5,6 mg%), acid tartric (3,2 mg%), acid citric (2,91 mg%), acid malic (0,38 mg%) si pectina.
Coacazul-negru are o actiune calmanta asupra gatului (faringe, corzi vocale), contribuie la buna functionarea a sistemului imunitar, circulator, a muschilor si articulatiilor, sustine functia excretoare a rinichilor, contribuie la controlul greutatii si ajuta la cresterea rezistentei organismului fata de stres si alti factori de mediu.
Forma de prezentare:
Sticla bruna de plastic cu 500 ml sirop
Volum net:
500 ml