Otetul de Kombucha poate fi considerat un adevarat elixir al unei vieti sanatoase.
Produsul este obtinut prin fermentare naturala cu bacterii si drojdii benefice, pe un substrat alcatuit dintr-o multitudine de plante cu un continut bogat in principii active.
Precum traditia romaneasca recomanda ciorba de potroace si zeama de varza ca remediu pentru mahmureala, medicina traditionala chineza asociaza acidul acetic ( gustul acru ) cu loja energetica a ficatului afectat de alcool eilic. Hovenia Dulcis, cunoscuta si sub numele de struguri japonezi, cunoscuti pentru gustul placut, sunt considerate, in traditia japoneza, un "prieten la nevoie".
Acest fruct creste metabolizarea alcoolului si atenueaza simtomele asociate mahmurelii induse de alcool, decoarece activeaza enzimele alcool dehidrogenaza (ADH) si acetaldehid dehidrogenaza (ALDH).
Extractele din fructe (grapefruit, rodie, melissa, merisor, papaya&lime) adauga produsului numerosi antioxidanti si un gust delicat, bogat si intens, care se distinge printr-o complexitate de parfumuri.
Mod de utilizare: 15-20 de pufuri la nevoie; poate fi aduagat si in diferite alimente (salate, supe, carne, peste, peste etc...)