SECOM KRILL OIL 60CPS MOI
Efecte si beneficii
Uleiul de krill reprezinta o asociere unica a ingredientelor regasite in mod natural in compozitia sa, precum: Acizi Grasi Omega-3, Fosfolipide, Colina si Astaxantin.
Acizii Grasi Omega-3 sunt nutrienti amplu caracterizati din punct de vedere stiintific. Cei prezenti in uleiul de krill sunt eficient transportati si incorporati in membranele celulare datorita legarii de fosfolipide. Integrati in structura membranelor celulare, EPA si DHA au capacitatea de a influenta fluiditatea acestora, procesele de semnalizare celulara precum si parametrii metabolici celulari.
Colina provenita din uleiul de krill se regaseste sub forma naturala de fosfatidilcolina - similara cu cea adusa prin aportul din alimentatie.
Unul dintre cei mai puternici diferentiatori intre uleiul de krill si cel de peste este reprezentat de forma moleculara sub care Acizii Grasi Omega-3 sunt incorporati, anume cea de fosfolipide - pentru uleiul de krill si respectiv, cea de trigliceride pentru uleiul de peste.
Coloratia rosie a uleiului de krill este imprimata de catre antioxidantul Astaxantin.
Spectrul recomandarilor realizate de GOED (Organizatia Globala pentru Acizii Omega-3 EPA si DHA) este cuprins in intervalul : 0-1300 mg.
Potrivit pentru:
Sanatatea inimii si mentinerea nivelului normal al lipidelor in sange
Sustinerea recuperarii dupa exercitii fizice
Suportul oferit la nivelul cartilajelor si in cazuri de disconfort articular
Manifestarile asociate ochiului uscat
Sanatatea pielii
Manifestarile premenstruale
Manifestarile asociate modificarilor dispozitiei
Acizii Grasi Omega-3:
Sanatatea inimii - sustinerea reducerii nivelului trigliceridelor, cunoscute ca si factori de risc in conditiile asociate sistemului cardiovascular
Actiunile suport pentru reducerea factorilor de risc sunt:
Scaderea colesterolului
Scaderea Trigliceridelor
Scaderea Gradului de dezvoltare a placii de aterom
Scaderea Presiunii arteriale
Cresterea HDL-ului ("colesterolul bun")
Cresterea Indexului Omega-3
Sanatatea vederii - Importanta Acizilor Omega-3 pentru sustinerea vederii este corelata cu concentratia crescuta de DHA de la nivelul retinei ce sustine functia normala a maculei oculare si hidratarea in cazul manifestarilor ochiului uscat
Sanatatea pielii - Acizii Grasi Omega-3 si Fosfolipidele sunt implicati in mentinerea hidratarii si elasiticitatii de la nivelul pielii. Studiile au evidentiat ca deficitul poate conduce la uscarea si cresterea gradului de deshidratare al pielii
Sanatatea creierului - Fosfolipidele sustin transportul acidului gras DHA de-a lungul barierei sange-creier. DHA se regaseste intr-o concentratie crescuta la nivelul creierului si are un rol important in buna desfasurare a proceselor cognitive (memorie si performanta cognitiva) si comportamentale
Pot sustine sanatatea creierului si prin influentarea activitatii sistemului nervos, a mentinerii concentratiilor de serotonina si dopamina de la acest nivel si a procesului de formare a conexiunilor intre neuroni
Sanatatea articulatiilor - Acizii Grasi Omega-3 au un rol important in echilibrarea raspunsului inflamator la nivelul organismului, cu posibila actiune de protectie la nivel articular
Colina. Nutrient esential:
Reprezinta un nutrient considerat similar vitaminelor din complexul B, esential pentru functionarea normala a celulelor
Au fost evidentiate actiunile sale asupra transmiterii impulsurilor nervoase, a metabolismului lipidic si a echilibrului hidroelectrolitic. De asemenea, exista o corelatie intre deficitul de colina si acumularea tesutului gras la nivelul ficatului. Un pas spre sustinerea starii de echilibru a organismului poate fi reprezentat de includerea in dieta a colinei
Fosfolipidele:
Cantitate crescuta de Fosfolipide in uleiul de krill determina o rata de incoporare mai buna a EPA si DHA la nivelul membranelor
Fiind un element structural al membranelor celulare, Fosfolipidele indeplinesc numeroase functii precum:
reprezinta o sursa de colina pentru sinteza neurotransmitatorului acetilcolina
sunt un factor important in producerea si conservarea de energie celulara
suport in procesul de coagulare, protectie antioxidanta si in solubilizarea colesterolului
Faciliteaza si transportul la nivelul membranelor, legarea de receptorii acestora, activitatea enzimatica si fluiditatea membranelor
DHA este sintetizat intr-o mica masura la nivelul creierului si implica transportul sanguin prin intermediul barierei sange-creier. Fosfolipidele au o importanta mare in transportul DHA prin intermediul receptorului transportor pentru DHA (Mfsd2a), acesta preluand nutrientul doar daca este legat de fosfolipide
Astaxantinul:
Are rol stabilizator pentru Acizii Grasi Omega-3; la nivelul celulelor, poate oferi protectie antioxidanta in fata actiunii radicalilor liberi
Sustine buna derulare a proceselor oxidative in randul persoanelor fumatoare sau supraponderale
Alte actiuni corelate cu Astaxantinul:
suport in cazul recuperarii dupa exercitiile fizice
protectia in fata radiatiilor UV la nivelul pielii
suport al organismului in fata proceselor de imbatranire celulara
Dupa administrare, ingredientele pot avea actiuni individuale sau de grup:
Ca si compusi esentiali in structura si buna functionare a celulelor
Suport pentru starea de echilibru a organismului
Suport pentru sanatatea inimii, a creierului, pentru un raspuns inflamator normal, imunitate, sanatatea ficatului
Compozitie (Per 2 capsule)
Ulei de krill SuperbaBOOST 1180 mg
furnizand:
EPA 177 mg
DHA 82.6 mg
Fosfolipide 660.8 mg
Colina 82.6 mg
Astaxantin 0.12 mg
Mod de administrare
2 capsule/zi la masa, cu 200ml apa sau conform recomandarii consultantului de specialitate.
A nu se pastra la o temperatura de peste 25oC. Deoarece produsul include ingrediente provenite din surse naturale, acesta nu este standardizat din punct de vedere al proprietatilor organoleptice. Astfel, pot exista variatii privind culoarea, mirosul sau aspectul de la un lot la altul, fara a influenta eficienta sau siguranta produsului.
Fiecare lot de materie prima si de produs finit sunt supuse unui riguros proces de verificare, pentru asigurarea eficientei, biodisponibilitatii si sigurantei corespunzatoare.