In medicina traditionala si stiintifica indiana, egipteana, greaca, chineza este considerata remarcabila valoarea sa terapeutica, si este consumata frecvent in aceste tari.
Utilizarea schindufului a fost cel mai versatila in China: au vindecat dureri musculare, hernie, simptome biliare si au folosit ca tratament pentru impotenta. In India a fost utilizat in principal pentru a stimula secretia laptelui matern.
Semintele de schinduf (methi) sunt foarte bogate in macro-si microelemente, vitamine A, B, C si D. Continutul de fier, seleniu si siliciu organic are efecte fiziologice considerate importante de cercetatori.
Efecte asupra organismului:
multumita efectului antioxidant actioneaza ca un stimulent imunitar general
contribuie la un apetit sanatos, fiind foarte important pentru persoanele cu o pofta de mancare diminuata din cauza unei boli
sustine o functie digestiva sanatoasa
contribuie la obtinerea si mentinerea nivelului sanatos de glicemie
stimulent pentru secretia laptelui la mamici
ameliorarea simptomelor la femeile in menopauza
Ingrediente: seminte de schinduf (Trigonella foenum-graecum), capsula: gelatina, agenti antiaglometanti: saruri de magneziu ale acizilor grasi, dioxid de siliciu, agent de incarcare: celuloza microcristalina
Doza zilnica recomandata: doua capsule in timpul mesei.
Suplimentele alimentare nu trebuie sa inlocuiasca un regim alimentar variat.
A se pastra la temperatura camerei, ferit de caldura, umiditate si lumina excesiva.
Nu este recomandat copiilor sub 14 ani si femeilor gravide.
Nu depasiti doza zilnica recomandata! Nu lasati la indemana copiilor!