Tamaia este medicamentul momentului din doua motive: eficienta sa extraordinara si gama larga de utilizari.
Tamaia este rasina unui arbore care creste spontan in Asia de Sud-Est, folosit in medicina traditionala de mai bine de 4.000 de ani si care in ultimii zece-douazeci de ani a devenit obiectul a sute de studii medicale moderne. Aceasta planta este o adevarata revelatie in terapie, fiind utilizata in tratarea catorva dintre cele mai grave boli ale zilelor noastre, cum ar fi cancerul, astmul, tulburarile de memorie si rationament ori bolile articulare cronice. Gama de afectiuni unde tamaia este folosita cu succes este uimitor de mare.
Studiile de medicina experimentala si clinica au aratat ca forma de preparare a tamaii cea mai active in tratarea bolilor este extractul standardizat.
Extractul standardizat de tamaie este validat ca medicament de sute de studii stiintifice, care demonstreaza valoarea sa terapeutica. Se foloseste extractul standardizat in acid boswellic, aceasta substanta trebuind sa fie intr-o proportie de minimum 40% pentru efecte terapeutice optime. Exista si extracte de tamaie nestandardizate, dar rezultatele obtinute cu acestea sunt slabe. Extractul standardizat din tamaie are utilizari terapeutice, cu o eficienta demonstrata in peste 100 de boli, unele foarte grave. Vom detalia cele mai importante boli in care este folosit acest preparat.
Tamaia si cancerul
Conform tuturor cercetarilor de pana acum, acidul boswellic din tamaie este unul din cei mai activi agenti antitumorali cunoscuti. Cum actioneaza el? Pe mai multe cai, dar cel mai cunoscut mecanism este acela de atacare selectiva a celulelor canceroase. Spre deosebire de citostaticele de sinteza, care afecteaza atat celulele maligne cat si pe cele sanatoase, extractul de tamaie provoaca distrugerea doar a celulor care au suferit mu- tatii. In ce tipuri de cancer este eficient acidul boswellic? Actiunea sa a fost testata in afectiuni oncologice cu peste 40 de localizari. Mentionam eficienta sa in cancerul la san, de colon, de rect, pancreatic, hepatic, la vezica urinara, la stomac, la creier (meningiom, neuroblastom, gliom), bucal, faringian, esofagian, pulmonar. Conform datelor existente, extractul de tamaie este activ si contra leucemiei, mielomului, limfoamelor maligne. In medicina traditionala sunt semnalate rezultate incurajatoare, prin folosirea interna a tamaii in practic toate tipurile de cancer. Mai este de notat si folosirea extractului de tamaie ca adjuvant in radioterapia folosita in cancer. Concret, acest remediu reduce cu 60% edemele care apar dupa iradierea terapeutica, ajuta la protectia tesuturilor sanatoase, stimuleaza eliminarea tesuturilor si fragmentelor de tesut moarte, precum si refacerea organismului pe ansamblu.
Tamaia si reumatismul
Aceasta planta este un adevarat fenomen in lupta cu bolile articulare. Luata intern, tamaia sub forma de extract reduce durerile si inflamatia articulara, creste flexibilitatea articulatiilor, mareste capacitatea de efort (s-a demonstrat ca permite, de exemplu, pacientilor cu artrita reumatoida sau osteoartrita a genunchilor sa parcurga distante mai mari.
Tamaia, astmul si emfizemul pulmonar
Tratamentul de trei luni cu extract de tamaie, administrat intern impreuna cu pulberea (cate 400 mg. din fiecare, in doua reprize pe zi), diminueaza sensibilitatea alergica a cailor respiratorii medii si inferioare, degajeaza de excesul de secretii arborele bronsic, usureaza inspiratia si expiratia.
Tamaia, memoria si pastrarea nealterata a functiilor creierului
Cercetarile au aratat efecte terapeutice cu adevarat spectaculoase al extractului de tamaie asupra creierului. Efectele acestei plante sunt atat de numeroase, incat pot parea incredibile si totusi:
Extractul de tamaie imbunatateste memoria pe termen scurt, inclusiv la persoanele in varsta, prevenind Alzheimerul; extractul de tamaie creste capacitatea de orientare in spatiu si memoria vizuala; la tineri, administrarea tamaiei creste numarul de conexiuni neuronale si imbunatateste memoria pe termen lung; creierul afectat de traumatisme fizice are o capacitate marita de transfer a functiilor sale in zonele ramase neafectate, atunci cand este administrate tamaia; la pacientii cu scleroza multipla, administrarea tamaiei a imbunatatit orientarea spatiotemporala si coordonarea motorie; la pacientii care au suferit un accident vascular ischemic, administrarea tamaii scurteaza timpul de recuperare a functiilor cognitive.
Tamaia, depresia si anxietatea
O substanta continuta in aceasta rasina (acetat de incensol) are deopotriva efecte antidepresive si anxiolitice. O singura doza de tamaie creste tonusul psihic si disponibilitatea mintii catre activitate, eliminand prompt starile de tristete obsesiva, apatie, lipsa de initiativa. Curele de cateva saptamani cu tamaie induc o stare de stabilitate psihica, impiedicand aparitia starilor de teama fara motiv aparent, precum producerea atacurilor de panica. De asemenea, aceasta planta are un puternic efect de atenuare a emotiilor extreme, prevenind aparitia si ameliorand tulburarile bipolare.
Tamaia si tumorile mamare benigne
Acidul boswellic din tamaie, administrat in cure de 3 luni, are ca efect diminuarea inflamatiei si a durerii produse de formatiuni tumorale benigne la san, cunoscute si sub numele de noduli (care pot fi adenoame, adenofibroame, fibrochisturi). De asemenea, extractul de tamaie, standardizat in acid boswellic reduce, in timp, dimensiunile tumorilor benigne mamare si scade dramatic riscul de malignizare al acestora.
Tamaia si ficatul
Extractul de tamaie protejeaza ficatul de actiunea nociva a stresului psihic, a unor substante toxice (medicamente, alcool, aditivi alimentari sintetici etc.), precum si a virusilor. La pacientii cu hepatita cronica evolutiva, administrarea de extract de tamaie stopeaza procesul de fibrozare a ficatului si evolutia spre ciroza. Un studiu japonez arata ca asa-numitele chisturi hepatice (cunoscute si drept chisturi hidatice) scad ca dimensiuni si complicatiile lor sunt mai reduse daca se tin cure repetate cu tamaie.
Tamaia si durerile bolnavilor cronici
Un efect foarte interesant al tamaii, luata intern sub forma de extract este acela ca pur si simplu creste toleranta organismului si a psihicului la durere. Poate parea putin, dar la pacientii cu probleme articulare, algice sau tumorale marirea tolerantei la durere este esentiala. De ce? Deoarece face boala suportabila, ajuta la mobilizarea resurselor interioare spre vindecare, scade gradul de epuizare etc.
Tamaia, sistemul cardiovascular si inima
Curele de trei luni, facute cu combinatia dintre extractul si pulberea de tamaie, au darul de a pastra intacte vasele de sange (imbunatateste flexibilitatea si rezistenta peretilor vasculari). De asemenea, previne formarea cheagurilor de sange si inflamarea venelor (feblita). Asupra inimii, tamaia are efecte protectoare, prevenind tulburarile de irigare ale muschiului cardiac si infarctul. Studiile au mai aratat ca administrarea indelungata a tamaiei scade nivelul trigliceridelor si a colesterolului rau (LDL) din sange, dar si creste nivelul colesterolului bun (LDL).
Tamaia si diabetul
Administrarea sistematica a extractului de tamaie conduce la scaderea gradata a glicemiei la diabetici noninsulinodependenti. La toate tipurile de diabetici, tamaia luata intern are un efect cu totul deosebit de protectie a rinichilor, ficatului si a sistemului nervos.
Tamaia si rinichii
In medicina traditionala din sud-estul Asiei, uleiul integral de tamaie este folosit pentru reducerea dimensiunilor calculilor urinari, dar si pentru prevenirea formari unora noi, dupa eliminarea celor existenti. Extractul de tamaie este un protector renal exceptional, curele de lunga durata ajutand la stimularea functiei de filtrare a rinichiului, ceea ce conduce la scaderea nivelului ureei si creatininei din sange.
Tamaia si efectul antibiotic
Acidul boswellic din tamaie, administrat intern, impiedica replicarea unei game largi de bacterii, care produc infectii la nivelul aparatului respirator, digestiv sau al pielii.
Tamaia si imunitatea
Curele repetate cu extract de tamaie maresc in mod armonios capacitatea de lupta a sistemului imunitar cu infectiile. Tamaia stimuleaza mai ales multiplicarea si activarea asa-numitelor macrofage, celule ale sistemului imunitar care ataca orice germene infectios din sange, inainte ca acesta sa se replice si sa produca o boala. Despre macrofage se spune ca sunt cele care alcatuiesc prima linie de aparare a sistemului imunitar.
Tamaia si fertilitatea masculina
Administrarea tamaii, in mod repetat, ajuta la cresterea concentratiei de spermatozoizi per centimetru cub de sperma. De asemenea, extractul din aceasta planta, administrat intern, ajuta la cresterea motilitatii spermatozoizilor si cresc sansele ca acestia sa fecundeze ovulele.
Product Specifications | |
Ingrediente | Arbore de tamaie (Boswellia serrata), rasina, extract 5-10:1, uscat cu 70-85% acizi boswelici: 200mg; Arbore de tamaie (Boswellia serrata), rasina, pulbere: 200mg; capsula tare de gelatina. |
Efecte | Extractul standardizat de tamaie este validat ca medicament de sute de studii stiintifice, care demonstreaza valoarea sa terapeutica. Se foloseste extractul standardizat in acid boswellic, aceasta substanta trebuind sa fie intr-o proportie de minimum 40% pentru efecte terapeutice optime. Exista si extracte de tamaie nestandardizate, dar rezultatele obtinute cu acestea sunt slabe. Extractul standardizat din tamaie are utilizari terapeutice, cu o eficienta demonstrata in peste 100 de boli, unele foarte grave. Vom detalia cele mai importante boli in care este folosit acest preparat. |
Mod de Utilizare | Se administreaza câte 1-2 capsule, de 2 ori pe zi. |
Prezentare | Flacon cu 60 capsule. Precauții și contraindicații: Pacientii cu alergie la tamaie. Simptomele alergiei sau intolerantei la tamaie apar atunci cand este ingerata, mirosita sau pusa pe piele aceasta substanta si constau in: aparitia unor mancarimi si/sau pete rosii pe piele, stari de greata sau voma, dureri de cap, dificultati in respiratie. |
Beneficii în caz de boală | Cancer - Reumatismul - astmul si emfizemul pulmonar - memoria si pastrarea nealterata a functiilor creierului - depresia si anxietatea - ficatul - diabetul - rinichii - imunitatea |